Hettich Benelux Plant Research Cabinets

icon.highlightedarticle.dark R&D
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hettich Benelux Plant Research Cabinets

Met behulp van de nieuwste innovaties gebruiken Hettich Benelux Plant Growth Research kamers witte LED`s die een spectrum hebben dat zeer dicht bij het daglichtspectrum ligt en ze zijn ook zeer energiezuinig.

Hettich Benelux heeft plantenonderzoekskamers ontwikkeld voor algemene plantengroeistudies, weefselkweekonderzoek, zaadkiemonderzoek, drosophila onderzoek, entomologie en in-vitro-plantstudies. Hettich Benelux produceert al vele jaren plantengroeikamers en heeft bij veel van de belangrijkste Plant Growth Research Institutes in o.a. Nederland, Duitsland, China en de Verenigde Staten geleverd.

Alle plantengroeikamers maken gebruik van een breed spectrum wit LED lichtsysteem met onafhankelijk schakelbare verrode LED verlichting. De groei onder onze witte LED is superieur bevonden aan de groei die wordt bereikt onder standaard TL-licht.

Door de minimale warmte die door de licht plateaus wordt geproduceerd, is er een stabiele temperatuur homogeniteit en dit resulteert in een lagere koelcapaciteit. Dit resulteert weer in een laag energieverbruik. Klanten kunnen tot 70% besparen op hun energieverbruik. Doordat we gebruik maken van platte LED plateaus is er een homogene lichtverdeling over het effectieve werkoppervlak. Dit resulteert in geen “donkere hoeken”, wat betekent dat het hele oppervlakte kan worden gebruikt. De plantengroeikasten zijn verkrijgbaar in 4 types (WL), variërend van een groeioppervlakte van 1 m² tot 4,68 m² en een netto volume van 575 liter tot 3075 liter. Beschikbare verlichtingsplaten: 200 µMol, 400 µMol of 1100 µMol.

Kijk voor meer informatie op onze website of bekijk onze video over de plantengroeikasten op YouTube.

Geschreven door

Hettich Benelux B.V.

Hettich Benelux, gevestigd in Geldermalsen, is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van klimaat- & laboratoriumapparatuur. In 2011 is Hettich Benelux ontstaan uit de fusie van Elbanton &... Lees meer