Heron-reeks voor laboratoriumboeken 50 jaar oud

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
74 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Heron-reeks voor laboratoriumboeken 50 jaar oud

Met een feestelijke bijeenkomst stond Uitgeverij Syntax Media op 1 november stil bij het 50-jarig jubileum van de Heron-reeks. Het eerste leerboek in de reeks verscheen in 1968 met als titel: Theoretische grondslagen van de analyse in waterige oplossingen. Sindsdien is de Heron-reeks uitgegroeid tot een serie leerboeken met tientallen uitgaven die volop worden gebruikt in het laboratoriumonderwijs.

John van der Willik, oud-directeur van de Hogeschool Leiden benadrukte het belang van de Heron-reeks voor het laboratoriumonderwijs, dat tegenwoordig meer in competenties is geformuleerd. ‘Daardoor is de bijbehorende vakinhoud meer dan ooit te vinden in de boeken van de Heron-reeks’, aldus Van der Willik.

Elisabeth de Ligt, directeur van Uitgeverij Syntax Media en uitgever van de Heron-reeks, blikte vooruit en kondigde verschillende nieuwe uitgaven aan.

Geschreven door

Logo van:Heron-reeks voor laboratoriumboeken 50 jaar oud

Uitgeverij Syntax Media

Syntax Media is een zelfstandige uitgeverij met uitgaven voor laboratoriumopleidingen en voor professionals in de beroepspraktijk. Onze auteurs zijn afkomstig uit het werkveld en het onderwijs. Lees meer