HEPA Air Cleaning Unit – HACU 1200

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: HEPA Air Cleaning Unit – HACU 1200

Indien een mogelijk gecontamineerde ruimte (airborne particles/aerosolen, virussen, bacteriën) snel vrijgegeven moet worden, geeft de HACU 1200 extra capaciteit om de circulatievoud van uw ruimte te verhogen. Dit kan zijn omdat de ruimte nodig is voor een nieuwe patiënt, de ruimte als sluis dient en u de wachttijd voordat u de volgende deur open mag doen wilt verkorten.

Alle lucht wordt door de unit aangezogen en na HEPA filtering weer terug de ruimte in geblazen. Standaard instelling is een luchthoeveelheid van ca. 1200 m3/h (1,2 miljoen liter lucht) per uur, wat bij een ruimte van 25 m2 en een plafondhoogte van 3 meter een circulatievoud van 16 maal per uur oplevert. Dit dus als extra op uw huidige luchtbehandelingssysteem. De hoeveelheid lucht is standaard afgesteld, indien nodig kunt u deze echter simpel (d.m.v. een draaiknop) aanpassen. De luchtuitstroom is aan de bovenzijde gepositioneerd waardoor deze er voor zorgt dat de lucht goed gemengd wordt met de aanwezige lucht in de ruimte. Dit voorkomt dat elke keer dezelfde lucht aangezogen zal worden.

De unit kan ook prima als extra middel dienen om de in de ruimte aanwezige deeltjes (virussen, bacteriën, KVE’s, etc.) op een lager niveau te houden. Mobiliteit is gegarandeerd door wieltjes, zolang er een stopcontact in de buurt is kan de unit overal geplaatst worden waar hij de minste hinder oplevert.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:HEPA Air Cleaning Unit – HACU 1200

The Baker Company

The Baker Company; één van de eerste Europese producenten die een door TUV Nord, DIN gecertificeerde biologische veiligheidswerkbank ontwikkelde, volgens de Europese norm standaardisatie. Baker daarentegen ontwikkelde ’s werelds eerste... Lees meer