Geautomatiseerde kweekreactoren voor biomassa

icon.highlightedarticle.dark R&D
95 bekeken Laatste wijziging: 20 juli 2023
Geautomatiseerde kweekreactoren voor biomassa
Geautomatiseerde kweekreactoren voor biomassa | Foto: Festo

Festo presenteerde tijdens de Hannover Messe 2023 de BionicCellFactor biomassa voor het grootschalig, efficiënt, en met minder input kweken van biomassa met behulp van automatiseringstechnologie van Festo. Binnen dit bioproces grijpt alles op elkaar in. Algen worden gekweekt, de groei gemonitord, ze worden geoogst en verder verwerkt tot verschillende componenten. De verkregen biomassa is van nut voor sectoren als de chemie, voeding en farmacie.

Geautomatiseerde bioreactoren

Bij de ontwikkeling heeft het bedrijf zich laten inspireren door de natuur, waar ook zonder verspilling gebruik gemaakt wordt van hulpbronnen. Daarbij zijn oplossingen uit laboratoriumomgevingen vertaald en opgeschaald naar industriële toepassingen. De BionicCellFactory bestaat uit geautomatiseerde bioreactoren om biomassa – algen – binnen optimale condities op grote schaal te kweken.

CO2 opname

Algen zijn bijzonder geschikt omdat ze tien keer meer CO2 opnemen dan reguliere flora. De algen zijn na analyse en oogst klaar voor verdere verwerking van de biomassa. Het is mogelijk de bijbehorende schakelkasten via diagnose op afstand, onderhoud en controle via de cloud aan te sturen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark