Draadloos temperatuur, en andere grootheden beheersen = bewustwording in labs

icon.highlightedarticle.dark Monitoring en alarmering
134 bekeken Laatste wijziging: 12 juli 2023
Draadloos temperatuur, en andere grootheden: beheersen = bewustwording in labs
Draadloos temperatuur, en andere grootheden: beheersen = bewustwording in labs | Foto: Hitma
Article image of: Draadloos temperatuur, en andere grootheden beheersen = bewustwording in labs
Teun Mulder, specialist dataregistratie bij Hitma | Foto: Hitma

Het is belangrijk om temperatuur te monitoren. Dit kan met het MySirius-monitoringssysteem dat is ontwikkeld door Hitma-leverancier JRI. Dit systeem kan draadloos communiceren en verzamelt alle data op één plek.

Temperatuurmonitoring is van essentieel belang in kritische applicaties in (farmaceutische) laboratoria. Het controleren van de temperatuur wordt vaak handmatig gedaan, of zelfs helemaal niet. Men gaat er vaak vanuit dat de temperatuur die bijvoorbeeld een koelkast aangeeft ook daadwerkelijk klopt, terwijl dit lang niet altijd het geval is.

Meer toepassingen dan temperatuurmeting

Er zijn verschillende varianten sensoren voor het MySirius-systeem beschikbaar, die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Het meetsysteem wordt momenteel al gebruikt in diverse omgevingen, waaronder ziekenhuizen, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, koel- en vriescellen in restaurants, enzovoort. Het monitoringssysteem biedt echter meer mogelijkheden dan alleen temperatuurmetingen.

Inlezen van deeltjestellers

Op dit moment implementeert Hitma voor EuroFins een oplossing voor onder andere het inlezen van deeltjestellers. Dit systeem maakt gebruik van een universele logger, de Nano SPY U, die signalen van sensoren van andere fabrikanten kan uitlezen. Deze sensoren worden vervolgens gekoppeld aan de cloudsoftware MySirius, die real-time waarschuwingen en datalogging mogelijk maakt.

Hierdoor is het mogelijk om verschillende sensoren in te lezen, zoals pH-, druk- en CO2-sensoren, of om alarmmeldingen te ontvangen wanneer bijvoorbeeld een robotarm vastloopt. Dit stelt gebruikers in staat om direct actie te ondernemen.

Dataregistratie met gedetailleerd monitoringssysteem

Met de software van het MySirius-systeem heb je alle meetgegevens binnen handbereik in een centrale database, die voor iedereen met de juiste toegangsrechten toegankelijk is. Bovendien kun je automatische rapporten instellen, die periodiek naar je worden verzonden. Hitma werkt intensief met klanten samen om hun specifieke behoeften te begrijpen en maatoplossingen te ontwikkelen.

Dataregistratie met een gedetailleerd monitoringssysteem zorgt ook voor bewustwording. Het laat zien waar dingen misgaan. Bijvoorbeeld als je kwetsbare goederen die op een bepaalde temperatuur moet blijven vervoert. Die moet je natuurlijk niet in de buurt van een radiator zetten of in je auto laten staan bij nachtvorst. En zo blijkt maar weer; ‘meten is weten’.

Klik hier voor meer informatie over dataregistratie in laboratoria icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Draadloos temperatuur, en andere grootheden beheersen = bewustwording in labs

HITMA B.V.

Voor applicaties in laboratoria en cleanrooms biedt HITMA diverse productlijnen. Het assortiment varieert van single-use technologie, instrumentatie en van filters tot monsternametechnologie. Lees meer