Een fabrikant en serviceprovider van capillaire bloedafnameapparatuur moest zijn traceringsproces automatiseren om de toenemende stroom bloedstalen te kunnen beheren die door een groeiend aantal klanten werden ingezonden. De stalen worden verzameld in buisjes en deze worden naar verschillende laboratoriumpartners wereldwijd gestuurd om te worden getest. Om elk staal te kunnen traceren, had onze klant een geautomatiseerde oplossing nodig die gekoppeld was aan zijn bestaande ERP-systeem.

• Oplossing: RFID-labels, printer, software en scanner
Brady Corporation leverde B-7425 UHF RFID-labels, labelontwerpsoftware, een printer om de RFID-labels te printen en te coderen, en een scanbox om de nauwkeurigheid van de zending te controleren.

Het B-7425 UHF RFID-label is gemaakt van polypropyleen en blijft kleven op de buisjes. Dankzij zijn afmetingen van 45 x 30 mm past het label perfect op de bloedbuisjes. Het label is uitgerust met een UHF RFID-antenne met een leesbereik van 6 meter. Elk bloedbuisje wordt gelabeld wanneer het van een eindgebruiker wordt ontvangen.

We leverden ook labelontwerpsoftware en een RFID-printer waarmee onze klant alle RFID-labels in zijn bedrijf kan printen en coderen. De code in de RFID-chip wordt gegenereerd door het ERP-systeem van de klant via een aangepaste softwarelink die door Brady-technici werd gecreëerd. Het stelt onze klant in staat volledige traceerbaarheid te implementeren zonder privacygevoelige gegevens te delen.

Voordat een zending bloedbuisjes voor analyse naar een partnerlaboratorium wordt gezonden, wordt deze in een aangepaste “transportbox” geplaatst, die is uitgerust met vaste AR 62 RFID-scanners. Gescande gegevens worden op de transportbox weergegeven en naar het ERP-systeem van de klant gestuurd om aan te geven welke bloedbuisjes klaar staan om te worden verzonden.

• Resultaten: Geïntegreerde tracering van bloedstalen
Onze oplossing biedt een geïntegreerd traceringssysteem voor bloedstalen dat werknemers gemakkelijk toegang geeft tot verzendingsgegevens. Het elimineert menselijke fouten en beperkt handwerk, wat resulteert in een traceringsoplossing die volgens onze klant 12x sneller is dan het handmatig scannen van barcodes. Er is geen zichtlijn nodig en dat maakt ook snellere en meer regelmatige voorraadcontroles mogelijk. Het controleren en monitoren van zendingen is een stuk eenvoudiger en efficiënter geworden en gegevens over de traceerbaarheid van zendingen kunnen met een paar muisklikken worden opgevraagd.