Boek: Safe Work Behaviour with Brain Based Safety

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

We weten de laatste tijd veel meer over hoe het brein werkt, vooral over hoe het waarneemt, hoe het beslissingen neemt en hoe het acties voorbereidt en uitvoert. Dit boek gebruikt deze nieuwe kennis. Het stelt de vraag centraal wat de werking van het brein ons leert over veilig werkgedrag en welke mogelijkheden we hebben om dat gedrag te beïnvloeden. De auteur biedt de lezer daarmee een vernieuwend inzicht in de psychologie die achter het succes of het falen van veel veiligheidsmaatregelen op het werk zit.
Vanuit zijn visie van Brain Based Safety illustreert Daalmans hoe onveilig gedrag op de werkvloer effectief kan worden veranderd. Hij richt zich op thema’s als risicodetectie en risico-evaluatie, de invloed van paraatheid, stress en regels, de impact van de organisatie en het effect van teamwerk en leiderschap.
Ieder hoofdstuk heeft naast een samenvatting een afsluitend deel waarin de praktische mogelijkheden voor veiligheidsmanagement op een rij worden gezet.

Over de auteur:
Juni Daalmans is psycholoog, coach en managementtrainer met een eigen advies- en trainingsbureau in Maastricht: Brain Based Safety. Vanuit dit bureau levert hij samen met enkele freelancers diensten aan vooral de chemische industrie en zijn toeleveranciers in West-Europa. De missie van het bureau is het vertalen van recente inzichten uit de psychologie en kennis van het brein naar het versterken van veilig gedrag binnen organisaties.

Bestelbaar bij Uitgeverij Syntax Media, ISBN 978 94 91764 27 1 , Prijs € 45,-.

Geschreven door

Logo van:Boek: Safe Work Behaviour with Brain Based Safety

Uitgeverij Syntax Media

Syntax Media is een zelfstandige uitgeverij met uitgaven voor laboratoriumopleidingen en voor professionals in de beroepspraktijk. Onze auteurs zijn afkomstig uit het werkveld en het onderwijs. Lees meer