Boek: Medische parasitologie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Dit boek is al jarenlang een standaardwerk voor de parasitologische laboratoriumdiagnostiek. Hoewel het rechtstreeks aantonen van parasieten door morfologische herkenning met behulp van microscopie nog steeds een belangrijk onderdeel uitmaakt van de diagnostiek naar parasitaire infecties, is het belang van andere technieken in het afgelopen decennium sterk toegenomen. Serologische en vooral moleculaire technieken, zoals real-time PCR-methoden, worden steeds meer gebruikt in veel laboratoria. Verder zijn sinds het verschijnen van de vorige druk zelfs nieuwe parasietsoorten voor de mens ontdekt, zoals Plasmodium knowlesi. Daarom is besloten een geheel geactualiseerde editie van Medische Parasitologie uit te brengen.

Alle hoofdstukken zijn vervaardigd door uitgebalanceerde teams van redactieleden. Deze redactieleden zijn ofwel medewerkers van Nederlandse instellingen die zich direct bezighouden met (de ontwikkeling van) de patiëntendiagnostiek van parasitaire infecties of experts op het gebied van onderwijs of onderzoek aan parasieten. Hierdoor zijn de nieuwste inzichten en de momenteel gebruikte technieken beschreven. Deze nieuwe uitgave is onder andere bedoeld voor arts-assistenten in opleiding tot arts-microbioloog, laboratoriummedewerkers betrokken bij parasitologische diagnostiek, het parasitologieonderwijs aan hogeschool en universiteit en voor deelnemers aan cursussen parasitologie.

Bestelbaar bij Uitgeverij Syntax Media, ISBN 978 94 91764 24 0, Prijs 50,-.

Geschreven door

Logo van:Boek: Medische parasitologie

Uitgeverij Syntax Media

Syntax Media is een zelfstandige uitgeverij met uitgaven voor laboratoriumopleidingen en voor professionals in de beroepspraktijk. Onze auteurs zijn afkomstig uit het werkveld en het onderwijs. Lees meer