Het bouwen van een veiligheidswerkbank van A tot Z.

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Het bouwen van een veiligheidswerkbank van A tot Z.

Voor een van onze relaties hebben wij een serie hele mooie biologische veiligheidswerkbanken mogen bouwen speciaal bedoeld voor IVF toepassingen. Het gaat hierbij om een type EF, volledig in RVS uitgevoerd met een ingebouwde microscoop en geheel verwarmd werkblad. Ook is er in de achterwand van de werkruimte een beeldscherm geïntegreerd om, bij voorbeeld, het beeld van de microscoop weer te geven.

Belangrijke eigenschappen voor deze werkbank waren; zeer trillingsarm zodat het microscoopbeeld ook bij 300x vergroting nog stabiel is, diverse data-aansluitingen waaronder camera, geheel integreren van de microscoop waaronder de gehele bediening. Hierdoor is de microscoop vanuit de voorzijde van de kast te bedienen. Een van de belangrijkste eisen was dat het gehele werkblad, inclusief het glas van de microscoop volledig glad moest zijn.

Samen met de diverse disciplines binnen onze organisatie is er veelvuldig overleg geweest met de eindgebruiker waardoor de perfecte veiligheidswerkbank voor deze applicatie tot stand is gekomen.

Van de bouw van een van deze veiligheidswerkbanken hebben wij een time-lapse video gemaakt. Bekijk de Time-lapse via onderstaande link.

Geschreven door

Logo van:Het bouwen van een veiligheidswerkbank van A tot Z.

The Baker Company

The Baker Company; één van de eerste Europese producenten die een door TUV Nord, DIN gecertificeerde biologische veiligheidswerkbank ontwikkelde, volgens de Europese norm standaardisatie. Baker daarentegen ontwikkelde ’s werelds eerste... Lees meer