Leiderschap in het lab – NIEUW!

icon.calendar.dark
10 september - 12 november 2024
Laatste wijziging: 10 juli 2024

Je bent niet de hiërarchisch leidinggevende maar je hebt wel coördinerende taken, ondersteunt de manager of leidt projecten. Wat is dan precies je rol? Hoe spreek je collega’s aan terwijl je niet hun leidinggevende bent? Hoe positioneer je jezelf op een goede manier? Hoe krijg je medewerkers mee? Hoe ga je om met sommige behoeften en emoties van anderen of jezelf? Of met meningsverschillen en conflicten?

In deze training werk je aan de hand van je eigen leerdoelen en situaties uit de praktijk aan je eigen persoonlijke effectiviteit en stevigheid op het gebied van communicatie en samenwerking. Je krijgt meer inzicht in hoe jij overkomt, communiceert en samenwerkt en leert hoe je jezelf beter kunt positioneren, de verbinding kunt maken en anderen mee kunt krijgen.

Voor wie

(Senior) analisten en laboratoriummedewerkers die coördinerende taken hebben, taken op het gebied van kwaliteitsmanagement of inkoop, de manager ondersteunen, projecten leiden en/of de ambitie hebben om door te groeien of net zijn begonnen met leidinggeven.

In deze training leer je:

  • hoe jij overkomt, communiceert en samenwerkt bij coördinerende / aansturende taken;
  • wat je kwaliteiten zijn en vanuit welke waarden jij handelt;
  • wat je rol is en wat jouw eigen visie hierop is;
  • hoe je collega’s mee kunt krijgen in het werk zonder leidinggevende te zijn;
  • hoe je een gelijkwaardig gesprek voert in een voor jou lastige situatie;
  • thema’s die voor jou van belang zijn in jouw coördinerende / aansturende taken (zie bv op de website bij ‘’thema’s die aan de orde kunnen komen’’).

Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.