Header visual of : Genome editing: CRISPR design

Genome editing: CRISPR design

icon.calendar.dark
16 mei 2024

De CRISPR-Cas technologie stelt onderzoekers in staat om genen specifiek en met een hoge efficiëntie te bewerken op de plaats van hun keuze. Zo wordt het mogelijk om precieze veranderingen in elk gewenst gen in elke cellijn of organisme te creëren. De methode kent veel toepassingen, van biotechnologisch- en biomedisch onderzoek tot geneeskunde. Heb je geen of weinig ervaring met genome editing in eukaryote cellen en wil je leren hoe je een CRISPR-Cas experiment goed ontwerpt en uitvoert? Dan is deze cursus iets voor jou.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor laboratoriummedewerkers die ervaring hebben met moleculair biologische technieken. Ervaring met genome editing is geen vereiste.

Wat je leert tijdens de cursus
Tijdens de cursus Introductie Genome editing leer je hoe je eukaryote cellen/cellijnen genetisch kan veranderen met behulp van CRISPR-Cas.

Tijdens de cursusdag leer je:
* De theoretische achtergrond van de techniek kennen;
* CRISPR in het laboratorium implementeren: Targeting strategieën en optimale workflow voor diploïde en polyploïde organismen (expressiesystemen, cellijn keuze en targetsequentie, gRNA design, transfectie, testen van de genetische modificatie);
* Hoe je off-target effecten kunt reduceren
* Verschillende CRISPR-Cas toepassingen kennen
* Hoe je een experiment ontwerpt voor een specifieke target, met een hands-on bio-informatica practicum

Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.