De vakbeurs World of Technology & Science biedt diverse interessante projecten en seminars vol inspiratie én ideeën die je direct kunt toepassen in jouw eigen laboratorium. Zo besteden we uitgebreid aandacht aan het thema Veiligheid. Tijdens het seminar “Veilig werken met onveilige stoffen” op donderdag 29 september delen ervaringsdeskundigen hun expertise en methodieken met als doel om bewustwording te creëren over de risico’s én om handvatten aan te reiken hoe risico’s beperkt kunnen worden.
Vijf experts belichten de veiligheid op het lab vanuit verschillende perspectieven. Robert Schippers van SGS Environmental Analytics B.V. bespreekt samen met Meike Daniëls en Dianthe van der Kift van KMO Solutions vanuit praktisch oogpunt wat er nodig is om op een veilige manier met gevaarlijke stoffen te werken. Carla van den Berg van Hycult Biotech gaat tijdens haar presentatie verder in hoe de opleiding veilheidsfunctionaris haar heeft geholpen met veilig werken binnen de dagelijkse werkzaamheden op het laboratorium.
Laboratoria hebben vaak de externe veiligheid goed op orde als het gaat om gevaarlijke stoffen. Maar voldoen labs daarmee ook automatisch aan de Arbowetgeving? Arco Engelen van HumanNova spreekt hierover en vertelt meer over het in kaart brengen van toxische stoffen op het laboratorium. Marieke Schenkel van Polygon presenteert de impact die brand- of waterschade heeft op laboratoria en vertelt wat hier allemaal bij komt kijken. Als afsluiting van het seminarprogramma presenteert Elena Remers van YSDS hoe je de risico’s kan minimaliseren tijdens het verzenden van je temperatuurgevoelige goederen.
Het seminar is gratis te bezoeken als onderdeel van de World of Laboratory en heeft aansluiting op de X-Pedition Veiligheid – Veilig omgaan met onveilige stoffen. Tijdens deze route over de beursvloer leer je meer over relevante cursussen zodat zij altijd de laatste veiligheidseisen hanteren. Ook nemen we je mee in zaken die goed geregeld moeten zijn. Denk aan de juiste isolator, de beste handschoenen beschikbaar stellen, goed ventileren en het voorkomen van luchtige organische dampen in uw lab. En mocht het toch fout gaan, dan weet je na jouw deelname aan deze X-pedition exact wat je moet doen. Schrijf nu in voor een gratis bezoek aan WoTS 2022 en één of meerdere seminars of X-Peditions via de website: www.wots.nl.