Wateractiviteit makkelijk meten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
85 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wateractiviteit makkelijk meten

Met AwTherm biedt Rotronic een professionele, hoogwaardige laboratoriumeenheid voor metingen bij constante temperatuur van wateractiviteit in de voedingsmiddelen-, cosmetica- of farmaceutische industrie. Het vrije water in een product beïnvloedt de microbiologische, chemische en enzymatische stabiliteit. Het meten van deze activiteit geeft nuttige informatie over kenmerken zoals cohesie, houdbaarheid, stolling of gietbaarheid van poeders en tabletten en de hechtende eigenschappen van coatings.

Doordat het apparaat een breed regelbereik heeft kan de gebruiker metingen direct in het geharde productie- of opslagproces integreren. Door het stabiliseren van de temperatuur (0 – 60 °C) zijn alle componenten van een product en de omgevingsatmosfeer te meten met een bereik van 0,005 tot 1.000 aw en een nauwkeurigheid van 0,1 °C en 0,005 aw. Verder voldoet het instrument aan de normen van ISO 21807, EMC 2004/108/EC en IEC EN 61010-1:2010.

De AwTherm heeft een verwijderbare meetkop, waarmee de sonde temperatuur-geijkt of aangepast kan worden om een ​​hogere precisie te geven. Het apparaat is makkelijk te bedienen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark