Vacuubrand schroevenpomp voor corrosieve / non-corrosieve dampen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vacuubrand schroevenpomp voor corrosieve / non-corrosieve dampen

Innovatie in vacuüm technologie: schoon en olievrij vacuüm tot 10-3 mbar

Ontwikkeld voor de vraag naar contaminatievrij vacuüm, voor schone processen. Deze droge schroevenpompen zijn onevenaarbaar.

Technologie
Door droge en geheel schone processen, VACUU∙PURE brengt de techniek van schroevenpompen tot een nieuw niveau. Het werkprincipe draait om openingsdichting. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat de assen contact vrij draaien. Hierdoor werkt de pomp geheel olie- en wrijvingsvrij. Dit garandeert ultra puur en contaminatie vrij vacuüm. Er vindt geen slijtage plaats door wrijving en olie verschonen is niet nodig, continue werking is hiermee gewaarborgd.

De chemisch resistente versie; de VACUU·PURE 10C, heeft onderdelen van chemisch resistente polymeren. Een dikke isolatielaag van PEEK, die om de spoelen en de statoren in de pompkamer zit, zorgt voor de chemische bestendigheid. Het gebruik van een koude val is in vele gevallen onnodig, wederom ten voordeel van continue en economische werking.

Toepassingen
(Vries)droogprocessen, experimenten met zuurstof- of vochtgevoelige verbindingen (b.v. Schlenk lines), destillaties en coating processen kunnen continu uitgevoerd worden zonder pauze voor onderhoud. VACUU·PURE kan ook continu werken bij hogere druk, zodat gedurende droog processen zowel de eerste droogstap als de vervolgstappen uitgevoerd kunnen worden met één pomp.

Meer informatie via de links hiernaast

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vacuubrand schroevenpomp voor corrosieve / non-corrosieve dampen

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer