UTC VUB opent gerenoveerd fantoomlab

icon.highlightedarticle.dark Labinrichting en labbouw
63 bekeken Laatste wijziging: 20 september 2023
Het nieuwe fantoomlab van het Universitair Tandheelkundig Centrum van de Vrije Universiteit Brussel
Het nieuwe fantoomlab van het Universitair Tandheelkundig Centrum van de Vrije Universiteit Brussel | Foto: Jean Cosyn voor VUB (2023)

Op 8 juni 2023 opende het Universitair Tandheelkundig Centrum van de Vrije Universiteit Brussel (UTC VUB) een gerenoveerd fantoomlab met 18 tandheelkundige behandeleenheden.

Op 8 juni 2023 opende het Universitair Tandheelkundig Centrum van de Vrije Universiteit Brussel (UTC VUB) een gerenoveerd fantoomlab met 18 tandheelkundige behandeleenheden. Dit lab bootst klinische praktijkomstandigheden zo nauwkeurig mogelijk na en dient als cursusruimte voor postacademische tandheelkunde-opleidingen. Het fantoomlab onderging grondige renovaties, inclusief de toevoeging van 18 nieuwe oefenunits met tandheelkundige apparatuur.

Postacademische vorming

Cursisten kunnen in een veilige omgeving hun theoretische kennis omzetten in praktische vaardigheden. Ervaren tandartsen en specialisten dragen bij aan de opleiding. Met het vernieuwde lab kan de universiteit postacademische vorming aanbieden op de VUB Health Campus in Jette.

Ook biedt het kansen voor samenwerking met academische en professionele partners. De regio Brussel heeft behoefte aan hoogwaardige tandheelkundige opleidingsfaciliteiten, en het UTC speelt hierop in met deze vernieuwing.

Om het lab financieel haalbaar te maken werden duurzame keuzes gemaakt, waaronder hergebruik van bestaande elementen en investeringen in moderne apparatuur voor toekomstige online cursussen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark