TOC-bepaling in grondmonsters

icon.highlightedarticle.dark Autosamplers
51 bekeken 28 juni 2023
Het PrimacsATC100-IC-systeem
Het PrimacsATC100-IC-systeem | Foto: Skalar

Skalar’s Primacs ATC100-IC is een geavanceerd instrument voor eenvoudige en snelle totaal koolstof (TC)- en anorganische koolstofbepaling (IC) in grondmonsters. Het is essentieel voor het begrijpen van bodemkwaliteit, het beheer van landbouwgronden en het onderzoeken van de rol van bodems in de koolstofcyclus en klimaatverandering.

Betrouwbaarheid

Met de directe aanzuringstechniek van de Primacs ATC100-IC kunnen – zonder voorafgaande monsterbehandeling – IC-bepalingen rechtstreeks op het monster worden uitgevoerd. Dit bespaart tijd en werk, minimaliseert het risico op monsterverlies of contaminatie en verhoogt de betrouwbaarheid van de resultaten. Het instrument verhit de monsters in de IC-reactor bij 150 °C en voegt automatisch fosforzuur toe. Carbonaten worden omgezet in CO2, dat wordt gespoeld met een draaggas en gemeten met niet-dispersieve infrarooddetectie (NDIR).

Met de geïntegreerde autosampler kunnen labs binnen enkele minuten grote aantallen monsters in een batch met nauwkeurige resultaten analyseren.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark