Temperatuurregistratiesystemen voor koelkasten, vriezers en transport

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Temperatuurregistratiesystemen voor koelkasten, vriezers en transport

Koelkasten en vriezers met en transport van temperatuurgevoelige medicatie (zoals vaccins) of monsters, dienen continu bewaakt te worden met een monitoringsysteem / temperatuurregistratiesysteem (TRS-systeem). Ook kan Hitma adviseren over speciale temperatuurvoelers voor bijvoorbeeld -80°C vriezers of temperatuurdempers. Temperatuurdempers voorkomen bijvoorbeeld onnodige alarmen als een koelkastdeur tijdelijk wordt geopend. Doordat de temperatuurdemper meer massa heeft, koelt deze niet zo snel af als de losse temperatuurvoeler. Binnen ons pakket hebben wij meerdere registratiesystemen voor luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in laboratoria en cleanrooms.

Kimo AkiVision monitoringsysteem
Het AkiVision monitoring- en alarmeringssysteem is een veelzijdig systeem dat kan communiceren via ethernet of een separaat Modbus netwerk, maar ook in combinatie met de KiStock draadloze dataloggers. De Kimo C310 multifunctionele transmitter kan naast de ethernet- of Modbus-koppeling, ook analoog communiceren met een gebouwbeheersysteem. Speciale universele communicatiemodules maken het mogelijk om ook alarmcontacten of deeltjestellers in te lezen. Het AkiVision monitoringsysteem is FDA 21 CFR part 11 gecertificeerd. Alle alarmen en acties binnen het systeem, worden vastgelegd in een encrypted database. Verder zit er een rapportagefunctie in en een mogelijkheid om dit te koppelen aan een extern EPD-systeem (Elektronisch Patiënten Dossier). Binnen Nederland hebben wij diverse toonaangevende referenties die desgewenst samen met u bezocht kunnen worden.

JRI Sirius draadloos monitoringsysteem
Wanneer alles draadloos uitgevoerd dient te worden is het JRI Stockage-systeem de oplossing. De loggers van JRI communiceren draadloos met een USB of ethernetmodem. Hierdoor blijft u flexibel en hoeven er geen kabels aangelegd te worden.

Validatie, IQ-OQ en kalibratie
Optioneel kan het hele systeem door de Hitma-servicedienst worden voorzien van een IQ-OQ-validatie. Daarnaast kunnen wij de noodzakelijke jaarlijkse kalibratie van alle transmitters op locatie voor uw uitvoeren.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Temperatuurregistratiesystemen voor koelkasten, vriezers en transport

HITMA B.V.

Voor applicaties in laboratoria en cleanrooms biedt HITMA diverse productlijnen. Het assortiment varieert van single-use technologie, instrumentatie en van filters tot monsternametechnologie. Lees meer