Snellere, gevoelige lichtverstrooiingstechniek voor biologische therapieën

icon.highlightedarticle.dark Microbiologisch onderzoek Laatste wijziging: 22 september 2023
Het ZetaStar-instrument
Het ZetaStar-instrument | Foto: Wyatt Technology

Waters Corporation introduceert het DynaPro ZetaStar-instrument. Dit nieuwe instrument voor nanodeeltjesanalyse, afkomstig uit het Wyatt Technology-portfolio, combineert drie lichtverstrooiingstechnieken in één apparaat. De meettijd wordt daardoor tot 10 keer korter dan bij andere methoden.

Het ZetaStar-instrument ondersteunt werkstromen in:

  • gentherapie
  • vaccins
  • mRNA
  • eiwitten
  • R&D-laboratoria om metingen van verschillende soorten in complexe mengsels en kwetsbare monsters te optimaliseren.

Het ZetaStar-instrument is bedoeld voor de analyse van nanodeeltjes. Dit nieuwe instrument maakt tegelijkertijd dynamische en statische lichtverstrooiing en dynamische en elektroforetische lichtverstrooiing (DLS/SLS) mogelijk, allemaal in één apparaat.

Verhoogde gevoeligheid en snellere metingen

Door meerdere lichtverstrooiingstechnieken te combineren en gegevenskwaliteit automatisch te beoordelen en adaptieve gegevensvastlegging uit te voeren, levert het ZetaStar-instrument zowel verhoogde gevoeligheid als snellere metingen om de precieze ontwikkeling van complexe biologische producten te ondersteunen, met gebruik van extreem lage monstervolumes.

Configureerbaar met autosamplers

“Dankzij een uniek flowcelontwerp kan het ZetaStar-instrument worden geconfigureerd met een autosampler, waardoor de efficiëntie en productiviteit van het laboratorium aanzienlijk worden verhoogd met tientallen onbemande metingen die meerdere uren of zelfs ‘s nachts kunnen worden uitgevoerd. De mogelijkheid van het instrument om gelijktijdig DLS en ELS te meten, samen met de adaptieve gegevensverzamelingsfunctionaliteit, verbetert de snelheid van traditionele ELS-metingen tot 10 keer.”

Het eenvoudige ontwerp van het ZetaStar-instrument is voorzien van een walk-up touchscreeninterface waarmee wetenschappers vijf kritische parameters in een enkele workflow kunnen verzamelen:

  • grootte
  • polydispersiteit
  • deeltjesconcentratie
  • zetapotentiaal
  • troebelheid

Daarmee zijn extreem lage monstervolumes (tot 2 µL) mogelijk. Deze parameters zijn essentieel voor het karakteriseren van de grootte en lading (zeta-potentiaal) van deeltjes en macromoleculen in een oplossing.

Verbeterde uptime = efficiënter lab

“Het instrument implementeert een nieuw algoritme dat mogelijke gebruikersfouten en bias wegneemt, wat leidt tot een eenvoudigere implementatie en snellere resultaten. De uptime van het systeem is ook verbeterd met functies die voorkomen dat het instrument uit de uitlijning valt, wat leidt tot een efficiënter lab.”

Halfgeleider toepassingen

Het ZetaStar-instrument is ontworpen om te voldoen aan de groeiende behoeften van biofarmaceutische formulerings- en ontwikkelingslaboratoria en helpt wetenschappers die werken aan gentherapie, vaccins, mRNA en eiwitten stabielere therapieën te ontwikkelen. Het kan ook nuttig zijn voor R&D-laboratoria in de materiaalkunde die de colloïdale stabiliteit van nieuwe moleculen onderzoeken, zoals quantum dots of andere metalen nanodeeltjes die worden gebruikt in halfgeleidertoepassingen.

Voor meer informatie kijk op onze website.

Geschreven door

Wyatt Technology

Lees meer