Scotsman ijsmachines nu ook bij Dijkstra

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Scotsman ijsmachines nu ook bij Dijkstra

Wat de nieuwe lijn schilferijsmachines van Scotsman Ice Systems anders maakt, is de veelzijdigheid, het eenvoudige onderhoud en de vernieuwde elektronische aansturing van het apparaat. Door de zelf diagnostische functies in het apparaat, die vroegtijdig waarschuwen en een snelle diagnose geven is de eindgebruiker meer in controle.

De schilferijsmachines zijn te onderscheiden in de EF en AF uitvoering. Aanvullend op de AF-uitvoering, beschikt de EF over een Progressive Water Discharge (PWD). Dit systeem maakt het mogelijk om de waterafvoer tot 1,5 meter hoger dan de ijsmachine te plaatsen en mag max. 15 meter verwijderd zijn van het apparaat. Dit zorgt naast meer flexibiliteit bij het inrichten van de ruimte, ook voor het voorkomen van stilstaand afvoerwater. De twee modellen zijn optioneel verkrijgbaar met een kit voor het gebruik van gedemineraliseerd water voor in laboratoria.

Beide modellen beschikken over geïntegreerde ijs-opslagbunkers. Daarnaast heeft men de keuze tussen een water- of luchtgekoelde ijsmachine (WS/AS). Schilferijsmachines met een waterkoeling zijn voornamelijk geschikt voor ruimtes met minimale ventilatie zoals b.v. een warme keuken of afwasruimte. Bij de luchtgekoelde uitvoering(AS), verloopt de luchtcirculatie via de voorzijde van het apparaat. Deze uitvoering is tevens geschikt voor inbouw.

Scotsman heeft naast de genoemde modellen één complete schilferijsmachine ontwikkeld voor laboratoriumtoepassingen. Dit apparaat is o.a. voorzien van een lab-kit voor demi-water. De AF 80 AS LAB is geschikt voor toepassingen in een chemische of biologische lab.

De nieuwe schilferijsmachines van Scotsman beschikken over een vaste ijsschep op een vaste plaats. Zoeken naar de ijsschep behoort tot het verleden.

Ga naar onze webshop icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Scotsman ijsmachines nu ook bij Dijkstra

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer