Samenwerking PAMM en Eurofins

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Samenwerking  PAMM en Eurofins

Op 6 mei is de handtekening gezet onder de samenwerking van het Brabantse ziekenhuislaboratorium Stichting PAMM en Eurofins. Eurofins gaat de komende jaren tientallen miljoenen investeren in de laboratoria van PAMM. Daarmee krijgt de zorg in Brabant een krachtige impuls en zal de gezamenlijke slagkracht voor zorgverleners en cliënten verbeteren. Ook is de toekomst van het regionale laboratorium veiliggesteld. PAMM vervult in Zuidoost-Brabant een sleutelrol voor pathologie en medische microbiologie.

Stichting PAMM en Eurofins Clinical Diagnostics willen over vijf jaar één van de grootste aanbieders zijn van integrale medische diagnostiek in Nederland. PAMM zal zich daarbinnen concentreren op de disciplines klinische pathologie en medische microbiologie. Onder de naam ‘Eurofins PAMM’ zal de Brabantse laboratoriumorganisatie zich ontwikkelen tot een groot diagnostisch centrum met toegang tot een wereldwijd informatienetwerk en de modernste apparatuur.

Investeringen
PAMM werkt met ziekenhuizen, huisartsen, GGD’s, zorginstellingen en verloskundigenpraktijken. Er werken 250 mensen voor twee laboratoria in Eindhoven en Veldhoven. PAMM-bestuurder De Zwart denkt dat de optimistische verwachtingen gauw waargemaakt zullen worden. “Door schaalvergroting en investeringen maken we voor onze klanten meer maatwerk en service mogelijk. Daarmee verbetert de zorg in de hele regio. Dit is een positieve en gewenste ontwikkeling.”

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark