Post corona-tijdperk?

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
89 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Post corona-tijdperk?

| Anita te Riet adviseert de redactie van LABinsights |

Het is over met de rust op kantoor, ook op de weg trouwens. Files als vanouds, aansluiten in de rij en hopen dat de vertraging meevalt. Ik hield er al geen rekening meer mee; dat is nu weer even wennen. Ook voor de labmensen is het wennen aan de drukte op kantoor, de fysieke vergaderingen, bezoekjes, rijen in de kantine, hoor ik. Is het post-Corona-tijdperk nu aangebroken? Het heeft er alle schijn van…

Hoe dan ook, al die restricties hadden ook zo hun voordelen. Neem de dringende oproep om vanuit huis te werken, scheelt ook voor reistijd. Al was thuiswerken voor de analisten natuurlijk nauwelijks mogelijk. Hierover heb ik vorig jaar een column geschreven. Een vergeten groep: die konden en kunnen immers geen labwerk meenemen. Dat werd vergeten. Hebben zij nu meer risico gelopen dan de kantoormensen? Dat durf ik te betwijfelen. Zij hebben mondkapjes gedragen, afstand gehouden. Zij hebben in hun eigen ‘lab-bubbel’ vertoefd, al die maanden dat ze de aangevraagde analyses moesten uitvoeren. En ze werden niet gestoord voor overleg, door vertraging in de kantine, waar ze ook niet meer om een plekje hoefden te vechten. Ze waren tóch de enigen die er gebruik van maakten.

Nu is het weer wennen aan hoe het vóór maart 2020 was. En laten we wel wezen: we hebben er ook lessen van getrokken. Neem alleen al het videovergader-experiment: volledig ingeburgerd. Corona heeft in die zin niet alleen maar nadelen opgeleverd, hoe akelig dit virus ook voor velen is (geweest). Laten we tevreden zijn met wat we hebben, wat we kunnen en – niet te vergeten – laten we trots zijn op onze vrijheid waar we hier in BV Nederland toch maar mooi van genieten. En laten we vooral rekening houden met elkaar, of we nu wel of niet in een pandemie zitten.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark