Opslaan of afkoelen in exsiccatoren?

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Is uw huidige glazen exsiccator te klein of gaat de deksel / beluchtingsventiel vaak stuk? Of heeft u meerdere exsiccatoren nodig om alle monsters kwijt te kunnen?

Bohlender heeft de Sicco exsiccatorkasten in het assortiment die kunnen worden voorzien van in hoogte verstelbare inlegbladen.

Deze kasten zijn eenvoudig in de handeling en er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar zoals modellen voor drogen & opslag, voorzien van gasaansluitingen, geschikt voor vacuüm, antistatisch of modellen met automatische vochtregeling.

Volumes van 6 tot boven 300 liter maken ook het werken met grote monsterhoeveelheden in 1 kast mogelijk.

De meeste modellen zijn standaard voorzien van een hygrometer & thermometer.

Toepassingen:
Geschikt voor o.a. opslag/drogen van vochtgevoelige stoffen voor langere tijd middels Silicagel of het af laten koelen van monstermateriaal voor het terugwegen bij de vochtgehalte bepaling in een droogoven.

De goed sluitende deur beschermt tegen vervuiling door de omgevingslucht. Deze omstandigheden zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opslaan van standaarden of referentiematerialen, metallografische monsters, tabaksbladeren en zelfs DNA-monsters.

Neem via de links hiernaast contact met ons op of bekijk deze kasten direct in onze webshop.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Opslaan of afkoelen in exsiccatoren?

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer