Noviteiten van A tot Z

icon.highlightedarticle.dark Management
49 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Noviteiten van A tot Z

Een greep uit de noviteiten die u tijdens WoTS 2022 in levenden lijve kunt aanschouwen. Ruim 15 leveranciers lichten een tipje van de sluier op. Komt het zien van 27 – 30 september in Jaarbeurs Utrecht.

Flexibele en snelle microwave-destructie

Beun-de Ronde presenteert met de BLADE van CEM een nieuwe generatie monstervoorbewerkingsapparatuur voor elementanalyse met als kenmerken snelheid, eenvoud, prestaties en flexibiliteit. De magnetron biedt in 5 minuten volledige heldere destruaten en is simpel in gebruik. In een kwartsbootje worden monster en zuur toegevoegd en afgesloten met een snap-cap. De vessel gaat in een autosampler en wordt volledig automatisch gedestrueerd en daarna afgekoeld. Er zijn geen tools nodig en de vessels zijn eenvoudig te reinigen. De zeer hoge vermogensdichtheid van het toestel, gecombineerd met Single Mode Cavity-technologie en geavanceerde vortexing, staat borg voor volledige destructie. Het toestel is flexibel en kan zowel routine- als extreme samples verwerken. Eenvoudig mix & match samples en zuren, waaronder HNO2, HCl, HF, in een batch met behulp van een universele methode. De destructie kan real-time gevolgd worden door de ingebouwde high definition camera.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

Eiwitsynthese 2.0

Eveneens van CEM, en op tafel bij dochterbedrijf BioSPX, is de nieuwe generatie microwave peptide synthesizers. De Liberty 2.0 toestellen zijn voorzien van de laatste innovaties voor een verbeterde zuiverheid van de peptide en efficiëntere synthese. Dit is gerealiseerd door:
– Geoptimaliseerde chemiemethodologie met ProTide harsen.
– Schoonste reactieomgeving met verbeterde headspace-spoeltechnologie.
– Meerdere direct geoptimaliseerde vloeistofpaden.
– Digitaal instelbare N2-drukmeter voor geoptimaliseerd bubbelen, doorspoelen, en afvoeren.

Het toestel biedt een breder drukbereik voor toepassing van viskeuze en groene oplosmiddelen (TamiSolve). En de serie loopt sneller en is robuuster, ook bij intensief gebruik. De 2.0 serie beschikt over uitgebreide reagensposities en automatiserings-
opties. Alle systemen zijn uitgerust met een krachtig softwarepakket voor de veelzijdige programmering van complexe peptiden en modificaties na de synthese.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

Snelle, betrouwbare zuurstofanalyse

Voor directe, nauwkeurige en betrouwbare zuurstofanalyse wordt bij Beun-de Ronde de Rapid Oxy Cube van Elementar gedemonstreerd. Hiermee kan snel de zuurstofconcentratie bepaald worden in brandstof, biomassa en hernieuwbare grondstoffen. Dankzij de nieuwe gasverwerkingstechnologie biedt de Rapid Oxy Cube van Elementar een nauwkeurige, blancovrije en matrix-onafhankelijke zuurstof analyse, gebaseerd op pyrolytische omzetting van zuurstof in koolmonoxide bij 1450 °C.

De detectiegrens van de Rapid Oxy Cube kan worden verlaagd tot 10 ppm door een infrarooddetector (IR) te installeren met een hoge lineariteit en stabiliteit. Aangezien de IR-detector alleen reageert op het doelanalyt CO, kunnen pyrolysegassen rechtstreeks naar de IR-detector stromen. De analysetijd bedraagt 3-4 minuten. Zuurstofanalyse met de Rapid Oxy Cube is kostenbesparend: het toestel is ontworpen voor een laag verbruik van verbruiksartikelen en draaggas. Onderhoud is pas nodig na analyse van een paar duizend monsters.

Voor zuurstofanalyse is het van belang te weten dat cumulatieve fouten in de analyse van C, H, N, S en asgehalte invloed op hebben op de indirecte berekening van zuurstofconcentraties. Alleen een directe analyse levert dus nauwkeurige en betrouwbare gegevens op. In de brandstofindustrie vereist o.a. de ASTM D5622-norm een nauwkeurige en directe bepaling van de zuurstofconcentraties bij een pyrolysetemperatuur van 1450 °C. In het recycleproces van plastic is het zuurstofgehalte een beslissende factor voor het al dan niet hergebruiken. Bepaalde concentraties leiden immers tot de vorming van NOx en bijproducten die het recycleproces verstoren. De Rapid Oxy Cube kan voor al dit soort toepassingen uitsluitsel bieden.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

Reactie en filtratie ineen

Ook voor reactortechnolgie kan de WoTS-bezoeker bij Beun-de Ronde terecht. Het is nu mogelijk bestaande Reactor-Ready-opstelling van Radleys uit te breiden met diverse filtermogelijkheden of te kiezen voor een nieuwe filterreactoropstelling. Reactie en filtratie in één vat is ideaal voor kristallisatie en opschaling van de reactie. Het vat beschikt over een dubbele jacket voor een nauwkeurige temperatuurregeling in volumes van 1 en 2 liter. Filterassemblage zorgt voor een efficiënte vast-vloeistofscheiding met minimale ophoping. De Reactor-Ready filterplaatconstructie maakt handige filtraties mogelijk met gemakkelijke terugwinning van vaste stoffen. Het ontwerp van pakking en O-ringafdichting vermindert het risico op lekken, en de draaibare filtersteunplaat maakt het snel en eenvoudig om de diverse onderdelen te verwisselen. Met filtervessels kan de temperatuur van de volledige inhoud tijdens de synthese en filtratie nauwkeurig worden geregeld.

■ Bezoek Beun-De Ronde en BioSPX op stand 7B008

Article image of: Noviteiten van A tot Z
Article image of: Noviteiten van A tot Z

________________________________________________

Ideale cellulaire controles

Slingshot Biosciences produceert synthetische cellen die niet van echte cellen te onderscheiden zijn op de stand van Bioké. Deze synthetische celmimics besparen tijd en kosten, verkorten de ontwikkeling van nieuwe applicaties en evenaren de optische, fluorescente en biochemische kenmerken van elk celtype, zelfs die van zeldzame fenotypes. Kortom, de ideale celcontrole, zonder in te leveren op prestaties of consistentie. Puur gemak, zonder de complexiteit en knelpunten die normaliter bij biologische controles horen. De synthetische cellen zijn zeer stabiel bij kamertemperatuur en toepasbaar voor onder meer flow cytometry, instrumentkalibratie, assay development en biomarkeranalyse. Ze kunnen geheel naar eigen wensen worden geproduceerd.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek BIOKÉ op stand 7C031

________________________________________________

Premiumlijn algemene labapparatuur

Boom toont tijdens WoTS de LLG Premium Line, een productselectie van topleveranciers met betrouwbare kwaliteitsapparatuur. De serie is te herkennen aan het LLG Labware-logo in combinatie met een logo van een andere topleverancier. De artikelen van LLG Premium Line voldoen aan speciale voorwaarden: hoge kwaliteit met een gunstige prijs. Zo introduceert IKA bijvoorbeeld samen met LLG Labware, de LLG Magnetic Stirrer RCT standard 2.0, en Sartorius de precisiebalans Entris II. Boom-medewerkers kunnen op de stand alle informatie geven over de voordelen van de Premium Line van LLG.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Boom Lab op stand 7A048

________________________________________________

GC-sensor voor veilig waterstofgebruik

Om Waterstof veilig te kunnen gebruiken introduceert Da Vinci Laboratory Solutions tijdens WoTS de nieuwste generatie DVLS³ Simply, Smart Sensor. Deze speciale sensor bewaakt constant de waterstofconcentratie in een GC-oven en schakelt automatisch over op een inert gas bij een waterstoflek. Als de sensor een bepaalde waterstofconcentratie detecteert in de GC-oven schakelt hij automatisch over naar een alternatief draaggas; zendt een stopsignaal naar de GC; genereert een alarmsignaal; schakelt om naar een rood dashboard; en verstuurt een alarmbericht via e-mail en sms. Kortom, veiligheid gegarandeerd. De sensor wordt geïnstalleerd in de GC-oven. Het lcd-scherm van de externe controller geeft de gemeten gasconcentratie aan. Het ontwerp maakt mogelijk om tot vier sensoren te combineren in één controller, bijvoorbeeld voor het gebruik van vier sensoren voor diverse GC’s of om meerdere sensoren op één GC aan te sluiten. De sensor is toepasbaar op alle GC-merken. Waterstof is een populair draaggas voor GC’s gezien de onbeperkte voorraad én de lagere kosten in vergelijking tot helium. Bovendien halveert het gebruik van waterstof de analysetijd zonder verlies van chromatografische resolutie.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Da Vinci Laboratory Solutions op stand 7B066.

________________________________________________

Mobiele puntafzuiging met alarmering

Dupa’s Mobiele ChemStop is te bewonderen op stand 7B055 tijdens WoTS. De mobiele recirculerende filterbox is te gebruiken als puntafzuiging inclusief ventilator. Het systeem is op zichzelf staand en vereist geen verbinding met externe ventilatie. De vervuilde lucht wordt door een elektrostatisch geladen pre-filter geleid om grove stoffen te filteren om vervolgens door een actieve koolstoffilter te gaan om de chemische dampen te verwijderen. De gefilterde lucht wordt dan teruggevoerd in de ruimte via het uitlaatrooster aan de achterkant van het apparaat. ChemStop kan tot 80m³ lucht per uur afzuigen, kan gecombineerd worden met diverse filters, bewaakt de luchtstroom continu via een akoestisch en visueel alarm. De sensor controleert de gefilterde lucht, wanneer de koolstoffilter verzadigd is geeft deze een alarm.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Dupa Veiligheidstechniek (DPVT) op stand 7B055.

________________________________________________

Multifunctionele, compacte TLC-plaatlezer

Nieuws bij Instrument Solutions Benelux is de robuuste en compacte TLC FlashReader Advion Interchim voor dunnelaagchromatografie. Deze plaatlezer maakt het mogelijk om verbindingen op de TLC-plaat direct te visualiseren door middel van een hogeresolutiecamera in combinatie met wit licht, UV 254nm en UV366nm. De camera maakt een foto van de TLC-plaat. Vervolgens worden de verbindingen automatisch gedetecteerd. Na selectie van de gewenste verbindingen rekent de software automatisch uit of de retentie- en capaciteitsfactor binnen het bereik liggen voor zuivering. Op basis van de kleinste capaciteitsfactor die gedetecteerd is op TLC-plaat, geeft de applicatie advies over de te gebruiken instellingen voor de purificatie. Na het invoeren van de gebruikte oplosmiddelen en hun verhoudingen, kan de informatie rechtstreeks worden verwerkt in de puriFlash. Het systeem adviseert tevens over de juiste kolommen die nodig zijn voor zuivering. De TLC-FlashReader kan ook stand-alone gebruikt worden.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Instrument Solutions, stand 7B067

________________________________________________

Interieurbouw op maat

WoTS-bezoekers die op zoek zijn naar een partner die snel kan schakelen en met een korte doorlooptijd laboratoria volledig kan inrichten, aanpassen of verbouwen kunnen terecht bij INTOS Lab Solutions. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring in specialistische interieurbouw voor laboratoria in de medische sector. De meubelen worden met grote precisie in Haarlem geproduceerd en zijn niet alleen direct uit voorraad leverbaar, maar voldoen ze ook aan de strengste eisen. Dit geldt ook voor de INTOSAFE zuurkasten die zijn doorontwikkeld met diverse opties. De INTOS lab-configurator is een online tool om zowel een laboratorium te configureren als een laboratoriumtafel of een labkast en/of zuurkast naar wens samen te stellen. In het kader van duurzaamheid bekijkt de Green Lab Service naar de mogelijkheden voor hergebruik van bestaand labmeubilair.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Intos op stand 7D058.

________________________________________________

Supersnelle en energiezuinige gaschromatografie

KRSS Europe grijpt WoTS aan om de HyperChrom GC in de schijnwerpers te zetten, waarvan het bedrijf sinds kort de Benelux-vertegenwoordiging heeft. Ze maken zeer snelle gaschromatografie mogelijk in 60 seconden met hoge resolutie en met standaard scheidingskolommen. Deze gaschromatograaf met nieuwe technologie is een volledig uitgeruste GC met nauwkeurige temperatuurprogrammering en debietregeling. Aangezien de kolomverwarming zonder oven gebeurt, is de opwarmingssnelheid enorm hoog, terwijl het energieverbruik slechts 1/10 is van de klassieke GC’s. De koeltijd bedraagt maximaal 10 seconden, waardoor cyclustijden van slechts één minuut mogelijk zijn.

De HyperChrom GC maakt gebruik van standaardscheidingskolommen met een lengte van 2 of 4 m. Ondanks de kortere kolomlengte is de chromatografische resolutie zeer hoog. Dit wordt niet alleen bereikt door het sterk geoptimaliseerde ontwerp, maar ook door het ruimtelijke temperatuurprofiel over de scheidingskolom, dat tot piekfocussering leidt. Bovendien resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de elutietemperaturen.
De HyperChrom GC wordt gebruikt in laboratoria met een hoge verwerkingscapaciteit, waar hij bestaande methoden met een factor 8 tot 20 heeft versneld. Zo kunnen meerdere klassieke GC systemen altijd door één HyperChrom GC worden vervangen. Dit gaat gepaard met grote besparingen van energie, media, verbruiksartikelen, maar ook op het gebied van service en laboratoriumruimte.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek KRSS Europe op stand 7F053 voor een live demonstratie.

________________________________________________

Milieuvriendelijkere lab(gebruiks)artikelen

NBS Scientific toont diverse oplossingen in gebruiksartikelen die het milieu minder belasten. Van de Deense life-science leverancier CAPP staan op de stand de CAPP ‘PaperBox Carton Racks’ in kartonuitvoering, waardoor deze na gebruik eenvoudig kunnen worden plat gevouwen en bij het kartonafval kunnen. De racks zijn volledig compatibel met de lijn van CAPP-pipetten, alsmede pipetten van andere fabrikanten. Groenere pipetten zijn ook in het assortiment, waaronder EcoPipette van volledig gerecycled plastic, 100% autoclaveerbaar zonder demontage en verpakt in recyclebaar en biologisch afbreekbaar materiaal. De pipettips die passen op deze pipet kunnen eenvoudig worden afgeworpen met een ergonomische knop, en de EcoPipette is voorzien van een metalen puntbasis, voor een zo hoog mogelijke stabiliteit en precisie tijdens het pipetteren. Verkrijgbaar met een variabel of vast volume. Energie wordt er bespaard met GenTegra’s gepatenteerde Active Chemical Protection technologie die het toelaat om RNA- of DNA-monsters enige tijd op kamertemperatuur te bewaren, wat vriezerruimte spaart. Met de technologie wordt RNA beschermd tegen katalyseren door alle types ribonuclease (RNase) en tegen blootstelling aan oxidatie. Een voordeel is dat de samples voor ten minste 3 dagen bij kamertemperatuur kunnen worden bewaard, en 2 weken bij 4 °C.

Inkt wordt uitgespaard met lasergraveren, hiervoor heeft NBS de volautomatische laser marker Lambda576, om tot 6 rekken in één cycle te graveren. De lasergeëtste opschriften kunnen tegen temperaturen in het bereik van -196 °C tot +100 °C, schadelijke chemicaliën en mechanische slijtage. Uiteraard kunnen niet alleen buizen, maar ook racks, deksels, doppen en andere labartikelen hiermee gegraveerd worden. Tot slot toont NBS de high-density racks van Micronic om meer samples op te kunnen slaan en meer sampleracks kwijt te kunnen in (geautomatiseerde) sample storage units. Dit scheelt in de benodigde opslagruimte en dus elektriciteitskosten. Voor absolute traceerbaarheid zorgt een lasergeëtste 1D-barcode aan de zijkant van het rack. Het 138-2 HD rack van Micronic is ontwikkeld voor gebruik in een automatische/robotische workflow. De racks zijn vervaardigd van polycarbonaat, geschikt voor ultra-lage temperaturen. De open bodem vergemakkelijkt het snel ontdooien van samples.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek NBS Scientific op stand 7E024.

________________________________________________

Snel farmaceutische poeders testen

Op de stand van Prolyse is de vernieuwde, geautomatiseerde poeder flow analyzer PTG-S5 te zien. Deze biedt nieuwe functies, zoals een geïntegreerde pc met een groot kleurenaanraakscherm dat multi touch ondersteunt en een ingebouwd Microsoft Windows 10-systeem. Het toestel wordt geleverd met een volledig nieuwe gebruikersinterface om uw analyses uit te voeren en uw gegevens op te slaan. De PTG-S5 meet het flowgedrag van korrels en poeders in overeenstemming met de EP 2.9.36, EP 2.9.16, USP 1174, Farmacopee en ISO 4324-normen. De Flow Analyzer bepaalt de poederstroomtijd, de cone hoek van het verzamelde poeder, het gewicht en het volume van de poeder cone.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Prolyse op stand 7F072.

________________________________________________

Vernieuwde vriesdroger

Te zien op de stand van Salm en Kipp: de compacte Alpha 1-2 laboratorium vriesdroger van Christ met dezelfde logische LSCbasic-besturing als de grotere modellen. Het maakt hem handiger en veelzijdiger voor dagelijks gebruik. Op het nieuwe grote kleurenaanraakscherm is veel informatie in één oogopslag zichtbaar dankzij de grafische systeemweergave, en diverse parameters zijn simpel aan te passen. Verder biedt de LSCbasic-besturing veel meer mogelijkheden die van het kleinste model een volwassen vriesdroger maakt. Om ieder lab de mogelijkheid te geven een CHRIST vriesdroger aan te schaffen, is een aantrekkelijk geprijsd EntryPackage beschikbaar, bestaande uit de CHRIST Alpha 1-2 LSCplus en onder andere een vacuümpomp, vacuümsensor, drukregelsensor en een acrylkamer met 6 rubber kranen.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

Barcodetechnologie voor analytische instrumenten

Salm en Kipp toont op de stand een oplossing van Velp voor slimme tracering van laboratoriummonsters met een totaal-systeem op basis van barcodes. De accessoires van Velp kunnen, in combinatie met automatische analyse-instrumenten, ervoor zorgen dat de operator monsters kan scannen en eenvoudig identificeren. Dit verkleint de kans op fouten en verkeerde identificaties. Door de balans op de analyzer aan te sluiten, kan de labmedewerker gescande reageerbuisjes, bekers of kroezen automatisch afstemmen op het gewicht van het monster voor een efficiëntere workflow. Omdat monsters vaak door meerdere laboranten worden verwerkt, zal een automatisch barcodesysteem ook de samenwerking optimaliseren. En door de meer georganiseerde manier te werken, is er een duidelijke informatiestroom, beter inzicht in de details van de monsters, en worden verkeerde interpretaties vermeden. Velp biedt een breed scala aan analytische instrumenten die zijn uitgerust met de barcodetechnologie, naast scanners en accessoires zoals gecodeerde reageerbuizen, extractiebekers en kroezen.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Salm en Kipp op stand 7B067.

________________________________________________

Compact continue flow analyzer

Skalars nieuwe San++ Compact analyzer is speciaal ontworpen voor de laboratoria die maximaal 3 parameters willen automatiseren. Het moderne en compacte ontwerp van het apparaat is ruimtebesparend, terwijl het alle kenmerken van de Skalar San++ analyzer bevat voor de automatisering van colorimetrische analyses. De chemie-unit is uitgerust met een groter pompdek met 21 pompslangen en drie uitwisselbare chemische modules. Op de analyzer zit een touchscreen om de basisfunctionaliteiten van de analyzer snel te bedienen, controleren of aan te passen. Compatibel met alle Skalar automatische monsternemers. Voor laboratoria die meer dan 3 parameters wensen te automatiseren zijn de San++ Classic en San++ Advanced beschikbaar.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

Zeer laag ammonia meten

Skalar exposeert op zijn stand de BluVision Discrete analyzer voor het analyseren van zeer lage concentraties ammonia. Dit is mede te danken aan toepassing van 15 mm cuvetten, waarmee zeer goede resultaten behaald worden, zelfs bij zeer lage concentraties. Een geïntegreerd ‘inert stikstof flushing systeem’ in het reagentia- en monstercompartiment maakt het mogelijk lagere dectectielimieten en grotere nauwkeurigheden te halen bij het meten van monsters met een zeer lage concentraties aan ammonia. Mogelijke vluchtige verontreinigende dampen worden met een inert gas naar de bodem van het compartiment geduwd en afgezogen.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

Wateranalyse én automatische monstervoorbewerking

Met de Skalar SP2000 analyzerrobot wordt zowel de monstervoorbewerking als de analyse van pH, geleidbaarheid, troebelheid, alkaliniteit, kleur, zuurstof in water volledig geautomatiseerd. De watermonsters kunnen direct in de verzamelflessen op de SP2000 worden geplaatst, wat extra handwerk voorkomt. De geïntegreerde barcodescanner leest eerst de barcode op de monsterfles. Het monster ID, inclusief de te analyseren parameters, is dan te zien in de tabel. Met deze gegevens zal de SP2000 het monster automatisch gaan analyseren. De resultaten zijn direct zichtbaar in de software. De analyser kan gekoppeld worden aan verschillende meters en elektroden. Daarnaast bevat de robot een dubbele titrator voor een hogere monsterdoorvoer en een in-line papierband filter voor de analyse van watermonsters met deeltjes.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Skalar Analytical op stand 7E016.

________________________________________________

Specialist in temperatuurbeheersing en -kalibratie

Het in temperatuurbeheersing gespecialiseerde Tempcontrol nodig WoTS-bezoekers uit om met specifieke kalibratievragen naar de stand te komen. Tempcontrol levert oplossingen op dit vlak aan een groot aantal laboratoria waar temperatuur gebruikt wordt als parameter. Hieronder kalibratielaboratoria, farmaceutische en medische laboratoria, onderzoekslaboratoria, universiteiten en onderzoeksinstellingen, laboratoria voor grond- en bodemonderzoek, (afval)waterverwerkingsbedrijven, plantveredelingslaboratoria of (labs in de) voedingsmiddelenindustrie. Ook produceert Tempcontrol temperatuursensoren en referentiestandaarden op klantspecificatie, naast kwalitatief hoogwaardige instrumentatie zoals (handheld) indicators, transmitters en regelaars. De temperatuursensoren zijn met de indicators als set kalibreren en af te regelen om de best mogelijke systeemnauwkeurigheid te bereiken.

Voor het zelf controleren en kalibreren van meetapparatuur is geavanceerde instrumentatie leverbaar, zoals (draagbare) vloeistofbaden, blokbaden, kalibratiebaden, vloeistofbaden voorzien van blackbody cavities, klimaatkamers, testkamers, plantengroeikamers, incubatoren, (precisie-) thermometers, meetbruggen en dauwpuntmeters. Tempcontrol levert bekende merken zoals Ascon Tecnologic, ASL/Wika, Dostmann, Inor, MBW, Giussani, Kambic, Novasens en Optocon.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Tempcontrol op stand 8B014 aan de Lab Highway.

________________________________________________

Biogebaseerd HPL-materiaal voor werkbladen

Trespa International lanceert tijdens WoTS Trespa TopLabPLUS ALIGN: technisch geavanceerd, hoogwaardig HPL werkbladmateriaal met een biogebaseerd koolstofgehalte tot wel 85%. In TopLabPLUS ALIGN is 50% van de fossiele grondstof fenol in de kernhars vervangen door lignine, een hernieuwbare grondstof die in bijna alle droge plantencellen voorkomt. Lignine is een natuurlijk polymeer en werkt als een lijm die de houtvezels bij elkaar houdt. Na jaren van R&D is Trespa erin geslaagd om lignine te gebruiken als hechtmiddel voor de materiaalkern, waardoor het gehalte aan hernieuwbare koolstof verhoogd kon worden naar 85%, waar dit in andere biogebaseerde koolstof van andere HPL-producten op de markt rond de 60% ligt. Het nieuwe werkbladmateriaal voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als Trespa TopLabPLUS qua chemicaliënbestendigheid, kras- en slijtweerstand en reinigbaarheid. Het gladde, gesloten oppervlak biedt weerstand tegen vrijwel alle reinigings- en desinfectiemiddelen. De ALIGN-versie is verkrijgbaar in grote platen om voegen te verminderen, afval te minimaliseren, kosten te verlagen en eenvoudig te bewerken en installeren.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Te zien op de stands van Trespa-partners
INTOS (stand 7D058) en S+B (stand 7C047)

________________________________________________

Pipetpunten uit voorraad leverbaar

Westburg meldt dat de voorraad van pipetpunten en ook PCR-platen volledig is aangevuld. WoTS-bezoekers die zich willen verzekeren van gegarandeerde leveringen kunnen een bezoek brengen aan de stand of bellen met de klantenservice op [+31] (0)33-494 6666.

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Westburg op stand 7C090

________________________________________________

Spectrofotometer en automatische celteller ineen

Verder presenteert Wilten Instrument Benelux de Fluidlab R-300, een compacte combinatie van een spectrofotometer en een automatische celcounter. Voortaan is het mogelijk tegelijkertijd cellen te tellen, viabilitytesten en een OD600-bepaling uit te voeren. Dit toestel voorkomt de cytotoxische effecten en meetfouten tijdens een viabilitytest en analyseert zonder kleuringen. Met een golflengte van 375 tot 700nm en een bandbreedte van 2nm heeft hij een groot bereik. De gepatenteerde technologie analyseert een verscheidenheid aan vloeistoffen zoals bloed, urine, sperma, water en diverse celsuspensies.

Sneller soortelijk gewicht bepalen

Wilten Instrumenten Benelux presenteert de nieuwe DSG-serie van Bellingham+Stanley voor het meten van het soortelijk gewicht, bijvoorbeeld voor het testen van grondstoffen in de voedsel-, drank-, chemische, farmaceutische en algemene industriële processen. De resultaten kunnen naast dichtheid (gr/cm3) worden uitgedrukt in Brix, % alcohol (w/w of v/v) of als soortelijk gewicht (20/20 of 25/25).

Article image of: Noviteiten van A tot Z

■ Bezoek Wilten Instrumenten Benelux, stand 7E023

________________________________________________

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark