Nieuwste generatie GERSTEL GC/MS AutoSampler nu beschikbaar!

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
59 bekeken 2 maart 2023
Article image of: Nieuwste generatie GERSTEL GC/MS AutoSampler nu beschikbaar!

GERSTEL introduceert haar nieuwe generatie GC/MS autosampler en monstervoorbereidingsrobot: de MultiPurpose (MPS) Robotic Smart Series. Op basis van de ervaringen met eerdere generaties en meer dan 6000 MPS installaties is deze smart serie ontwikkeld, met als resultaat een zeer uitgebreide robotfunctionaliteit. De nieuwe robotfuncties omvatten:
•μL-injecties, die zelfs vanaf zeer kleine monstervolumes kunnen worden uitgevoerd dankzij Vial Bottom Sensing;
•Maximale flexibiliteit: door het automatisch wisselen van twee of meer syringe modules in een lopende sequence worden vloeistof-, HS- en SPME-monsterintroductie in één geautomatiseerde reeks gecombineerd;
•Grotere betrouwbaarheid van complexe monstervoorbereidingsprocedures dankzij powerfeedback voor iedere beweging van de sampler.

Nieuwe PAL Technologie
De MPS Robotic Smart Series is geconfigureerd rondom de nieuwe PAL3 Series II met Smart-technologie. Alle PAL-gecertificeerde Smart Consumables zijn uitgerust met een unieke Smart-chip die de parameters, bereiken en gebruiksgeschiedenis registreert, waardoor volledige traceerbaarheid van de monstervoorbereiding tot aan de spuit mogelijk is. Hierdoor zorgt de PAL3 Series II met Smart-technologie in combinatie met Smart-verbruiksartikelen voor de vereiste procesveiligheid en effectiviteit.
Daarnaast biedt het nieuwe trayontwerp meer flexibiliteit in flacongroottes; in elke trayhouder kunnen tot zelfs drie verschillende soorten trays worden geplaatst. Ook vergroot het honingraatontwerp van de trays de headspace en SPME monstercapaciteit met meer dan 50%.

De MPS-Robotic Smart Series maakt een betrouwbare en efficiënte verwerking van complexe taken mogelijk. Voor de MPS zijn een groot aantal modules voor monsterintroductie beschikbaar: vloeistofinjectie, injectie met groot volume (LVI), (dynamische) headspace, SPME en thermische desorptie. Ook is de MPS uit te breiden met monstervoorbereidingmodules zoals centrifuge, filtratie, verdamping en SPE.

Meer weten over de mogelijkheden van de GERSTEL MPS Robotic Smart Series? Neem contact op met Da Vinci Laboratory Solutions en vraag de flyer aan.

Meer over de Smart Series icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwste generatie GERSTEL GC/MS AutoSampler nu beschikbaar!

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer