Nieuw: Memmert HCP klimaatkasten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Nieuwe Memmert vochtkamer HCP speciaal ontworpen voor 85/85 testen
Vanaf nu zijn alle Memmert HCP-vochtigheidskamers standaard beschikbaar met de TwinDISPLAY-comfortfuncties. Een compact tafelmodel van 56 liter vormt een aanvulling op het bereik van de vochtigheidskamers, dat voor het eerst werd gepresenteerd op Control 2018 in Stuttgart.

Uitgebreide comfortfuncties
Deze hoogwaardige klimaatkamer is een economisch en bijna onderhoudsvrij alternatief voor apparaten met actieve koeling. Vooral voor toepassingen boven kamertemperatuur, zoals versnelde houdbaarheidstesten en 85/85 testen. De ControlCOCKPIT-bedieningseenheid met aanraakscherm is het controlecentrum van de HCP, waar alle parameters in drie snelle stappen kunnen worden ingesteld.

Statusmeldingen alsmede tijd- en alarmmeldingen worden tegelijkertijd weergegeven. De gemakfuncties van TwinDISPLAY maken ook communicatie mogelijk via moderne interfaces en intuïtieve en eenvoudige programmering via de besturings- en protocolsoftware AtmoCONTROL.

Speciaal aangepaste functies zoals batterijgebufferde bedieningsdisplay, SetpointWAIT-functie voor temperatuurafhankelijke procesruntime, alarmberichten via e-mail of sms en standaard doorvoeren op het achterpaneel ondersteunen betrouwbare en nauwkeurige testprocessen.

Actieve vochtigheidsregeling minimaliseert condensatie
Zoals alle Memmert klimaatkamers die in het positieve temperatuurbereik werken, heeft de HCP-kamer ook een actieve vochtigheidsregeling. Het garandeert een betrouwbare homogeniteit van temperatuur en vochtigheid en korte hersteltijden na het openen van de deur.

In combinatie met verwarming aan alle zes zijden, inclusief een verwarmde binnenste glazen deur, minimaliseert het de verdamping in het interieur en daarmee het risico dat gecondenseerd water op het testobject druppelt.

Specificaties
– Nieuwe modellen HCP klimaatkasten
– Volume 56, 107, 156 & 241 liter
– Temperatuurbereik kamertemperatuur tot +90 graden
– Actieve vochtregeling 20-95% rH of vochtregeling uitschakelbaar
– Uitgebreide Twin Display bediening & dataregistratie

Bekijk verdere details & prijzen in onze Memmert webshop

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuw: Memmert HCP klimaatkasten

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer