Mira DS voor snelle identificatie gevaarlijke stoffen.

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Metrohm introduceert de Mira DS, een handheld Raman analyzer voor de identificatie van narcotica, explosieven en onbekende (mogelijk) gevaarlijke stoffen. Met één druk op de knop identificeert de Mira DS gevaarlijke materialen, vloeistoffen en poeders.

De Mira DS is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionele responseenheden in de VS. Het gebruiksgemak en snelheid maakt de Mira DS in het bijzonder geschikt voor speciale drugseenheden, politie, team gevaarlijke stoffen in de civiele en militaire sector en explosievenexperts.
De Mira DS heeft een reeks speciale bemonsteringshulpstukken voor de identificatie van illegale stoffen. Wanneer bijvoorbeeld bewijsmateriaal wordt verzameld in een drugslaboratorium, kunnen stoffen in glazen flessen op afstand worden geïdentificeerd met een special ‘Standoff Attachment’ (cameralens).

De Mira DS biedt een krachtige herkenning van mengsels en heeft een robuust ontwerp (IP67) dat voldoet aan de militaire Mil std 810G standaard. Met een speciaal ontwikkelde App is de Mira DS ook met een smartphone of tablet op veilige afstand te bedienen. Na de meting stuurt de Mira DS de resultaten automatisch naar uw smartphone.

Om in kritieke situaties de juiste beslissing te nemen kunt u een risicobepaling uitvoeren door de Mira DS te koppelen met de bewezen HazMasterG3 Software App. Deze app geeft essentiële informatie over de stof waarmee men wordt geconfronteerd.

Om de gevoeligheid te vergroten, is de Mira DS compatibel met Surface Enhanced Raman Scattering (SERS) -substraten. Met deze technologie kunnen illegale drugs worden gedetecteerd, zelfs als deze in kleine hoeveelheden aanwezig zijn. SERS-substratenkits zijn rechtstreeks via Metrohm verkrijgbaar.

Download de brochureicon.arrow--dark

Geschreven door

Metrohm Nederland B.V.

Metrohm is één van ’s-werelds meest vertrouwde fabrikanten van instrumenten voor chemische analyse en is wereldwijd markleider in titratie. De technieken en methoden voor laboratoriumanalyse zijn ook beschikbaar voor geautomatiseerde... Lees meer