Memosens Wave CKI50 spectrometer voor kleurbewaking vloeistoffen

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
7 maart 2024
Memosens Wave CKI50 spectrometer
Memosens Wave CKI50 spectrometer | Foto: Endress+Hauser

Endress+Hauser voegt de CKI50 kleurmeting aan haar portfolio voor analyse toe. Met Memosens technologie en toepasbaar op het Liquiline CM44P platform.

Met de Memosens Wave CKI50 processpectrometer worden de kwaliteits-, batch- en fractiecontroles nu door één enkel instrument uitgevoerd voor het hele kleurenspectrum van 380 tot 830 nm.

De kleur wordt weergegeven als L*a*b* waarde. De CIE-L*a*b* kleurruimte is een universele en veelzijdige kleurenschaal vastgelegd in DIN EN ISO 11664-4. De kleurmetingen van de spectrometer vinden direct in het proces plaats, met een superieure herhaalbaarheid en betrouwbaarheid op lange termijn zijn de metingen net zo nauwkeurig als die in laboratoria.

Onjuiste kleurwaarden en onregelmatigheden in de kleur worden direct weergegeven in het procescontrolesysteem. Het proces kan dan direct worden bijgesteld.

  • De Memosens Wave CKI50 is door Memosens technologie eenvoudig en snel in het proces te integreren – aansluiten en de meting is klaar
  • De bediening is gebruiksvriendelijk, er is geen kalibratie nodig en het personeel heeft geen verdere specialistische kennis of expertise nodig
  • De Memosens Wave CKI50 is ook verkrijgbaar voor ATEX- en/of hygiënische omgevingen
  • Bovendien maken de maximale beschermingsklasse IP69 en de bestendigheid tegen trillingen en hoge temperaturen het gebruik in uitdagende toepassingen mogelijk.

De Memosens Wave CKI50 is ontwikkeld voor het bewaken van de kleurconsistentie, voor het verhogen van de voedsel- of productveiligheid en het optimaliseren van bedrijfsprocessen door vermindering van verlies en verhogen van de efficiëntie (bij vullen, mengen en reinigen).

Toepassingen zijn o.a. te vinden in de volgende industrieën:

• Food & Beverages

• Life Sciences

• Chemicals

Productinformatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Memosens Wave CKI50 spectrometer voor kleurbewaking vloeistoffen

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer