Ben je benieuwd naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de life science-industrie? Ontdek het tijdens het Life Science event op 13 februari bij FHI in Leusden.
De life science-industrie is de motor van innovatie en vooruitgang, waar baanbrekende ontdekkingen en revolutionaire technologieën de norm zijn. Of je nu een onderzoeker, een professional in de gezondheidszorg, een innovator in de biotechnologie of een regulator bent, het FHI Life Science-event biedt een platform om te leren, te delen en te groeien.
Tijdens dit eendaagse event staan onze kennispartners klaar om je te informeren over nieuwe innovaties en vraagstukken rondom celbiologie. Neem deel aan interactieve workshops, inspirerende lezingen en netwerkmogelijkheden om jouw kennis uit te breiden en waardevolle relaties op te bouwen.
Het seminarprogramma zoomt in op drie verschillende toepassingen binnen de celbiologie.
Rob Coppes van Universiteit Medisch Centrum Groningen (UMCG), vertelt over zijn onderzoek naar speekselklierstamceltransplantatie. Deze behandeling kan de schade aan speekselklieren na bestraling in het hoofd- en halsgebied herstellen. Voor de behandeling halen Coppes en zijn team de stamcellen uit de speekselklieren, om deze vervolgens op te kweken en na de bestraling terug te plaatsen. Het resultaat is dat de speekselklieren zichzelf gaan repareren.
Brigitta Witte vertelt namens Galapagos over het onderzoek naar CAR T- celtherapie. Deze therapieën ondersteunen de behandelingen van patiënten met een slechte prognose. De methode van Galapagos is uniek door de gedecentraliseerde aanpak. Hierdoor wordt het celtherapieproces ingekort tot zeven dagen.
Je doet niet alleen kennis op met de lezingen, maar ook door de hands-on aan de slag te gaan tijdens het middagprogramma. Het programma is gevuld met workshops over 3D celkweek, ergonomie, duurzaamheid, decontaminatie en pipetteren.
In het kort
Datum: 13 februari 2025
Tijd: 09.00 – 15.30 uur
Locatie: FHI, Leusden
Schrijf je kosteloos in voor een bezoek aan het Life Science event. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma.
Aanmelden