Je bèta diploma op zak en op zoek naar een leuke baan?

icon.highlightedarticle.dark Personele diensten
77 bekeken Laatste wijziging: 14 juni 2024
Jurjen Wilschut, senior recruiter bij CheckMark Labrecruitment
Jurjen Wilschut, senior recruiter bij CheckMark Labrecruitment | Foto: CheckMark Labrecruitment

Ook buiten het laboratorium liggen genoeg carrièrekansen als je graag iets binnen je vakgebied wilt doen. In de sales of consultancy bijvoorbeeld. Werk je graag met mensen, dan is een baan als recruiter misschien iets voor jou.

Meer met mensen, minder met inhoud

Jurjen Wilschut, senior recruiter bij CheckMark Labrecruitment, weet hier alles van. Wekelijks spreekt hij verschillende kandidaten die wel iets met hun vakgebied willen doen, maar minder op de inhoud en meer met mensen bezig willen zijn.

“Inmiddels heb ik al heel wat mensen geholpen aan een leuke baan in de labbranche op functies zoals accountmanagement, klantenservice of productspecialist”, zegt hij. “Ik snap die wens heel goed, want ik heb ook zo’n zelfde keuze gemaakt in mijn carrière.”

Recruitment specialist chemie & life sciences

Tijdens zijn Biotechnische Master studie behaalde Wilschut een bevoegdheid als scheikundeleraar. Na zijn studie stond voor hem vast dat hij met mensen wilde werken. Of hij een functie in het onderwijs ambieerde, daar twijfelde hij aan.

“Ik vind het onderwijs nog steeds heel leuk, maar ik wilde dichter bij het vakgebied blijven waarvoor ik heb gestudeerd. Die mogelijkheid zag ik in de functie van recruiter bij CheckMark Labrecruitment, recruitmentspecialist in chemie & life sciences.”

Contact met mensen

Zijn communicatieve vaardigheden komen in zijn werk goed van pas. “Als recruiter ben je veel in contact met opdrachtgevers. Je bezoekt hen om te praten over de inhoud van de vacatures en de invulling ervan. Je ziet veel laboratoria van binnen en je krijgt een goed beeld van de werkzaamheden.”

Ook heb je als recruiter veel contact met kandidaten. “Door de gesprekken die je met kandidaten voert, weet je wat ze kunnen. Je bouwt een netwerk op en je begeleidt hen naar een leuke nieuwe baan.”

Intensieve begeleiding

Ervaring met recruitment is volgens Wilschut niet nodig. “De meeste mensen die bij ons binnenkomen, hebben geen ervaring binnen dit vak. Ga je bij ons aan de slag, dan word je eerst ingewerkt. Iedere nieuwe recruiter krijgt een ervaren recruiter als buddy die je intensief begeleidt en je alle aspecten van het recruitmentvak leert.”

Daar ben je volgens Wilschut wel even zoet mee. “Werken als recruiter is uitdagend. Niet alleen verbreed je je vakinhoudelijke kennis binnen de chemie en life sciences, maar ook in het vak recruitment zelf.”

Heb je de kneepjes van het vak in de vingers, dan kun je doorgroeien. “Zo kun je je specialiseren in een commerciële rol of in een specifieke branche of een bepaalde functiegroep”, aldus de senior recruiter.

Ook aan de slag als recruiter?

Wel iets met je opleiding chemie of life sciences doen, maar liever niet in een laboratorium? Dan is de functie van recruiter misschien iets voor jou. Bekijk de vacature bij CheckMark Labrecruitment.

Word jij onze nieuwe collega? icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Je bèta diploma op zak en op zoek naar een leuke baan?

CheckMark Labrecruitment

Werving & Selectie en detachering van professionals in chemie, biotech, food en farma Lees meer