Innovatieve automatiseringsoplossingen tijdens LabAutomation 2022

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Innovatieve automatiseringsoplossingen tijdens  LabAutomation 2022

LabAutomation 2022 biedt een gevarieerd lezingenprogramma met praktische sessies die direct toepasbaar zijn in het lab. De informatiemarkt biedt innovatieve automatiseringsoplossingen, en ook daar kan kennis gedeeld worden met vakgenoten.

Redactie LABinsights

De dag wordt afgetrapt door Linda Dijkhoorn, CEO van EV Biotech. Zij ontdekte een manier om de development-time van micro-organismen drastisch te verkorten. Tijdens LabAutomation vertelt ze hoe deze techniek haar laboratorium efficiënter maakt. Na deze key note presentatie gaat het programma verder in twee tracks, hardware en software.

Lezingenprogramma

Met een nieuw LIMS, ELN of uitbreiding van het huidige verlopen werkprocessen efficiënter, zorgvuldiger of nauwkeuriger. Gebruikers delen in de op software gerichte lezingserie hun ervaringen en inzichten, van selectie tot implementatie. Zij vertellen welke automatiseringsslag zij hiermee maakten. Ook actuele onderwerpen zoals cyber security, FAIR data en de implementatie van een documentmanagementsysteem komen aan bod.

In de hardware-sessies passeren onderwerpen als high throughput analyse, live cell imaging en whole genome sequencing. Zo vertelt Christophe Deben over een beeld-gebaseerde analysetechniek voor 2D- en 3D-kankercelculturen die is ontwikkeld met behulp van kunstmatige intelligentie. En Joost Broekhans van IFF presenteert de automatische workflow die is opgezet om parfums in microcapsules te meten. Na automatische registratie worden monsters met een bench-top robot voorbehandeld. Alle stappen worden hierbij door de robot volautomatisch en nauwkeurig uitgevoerd.

Informatiemarkt

Naast een boeiend lezingenprogramma biedt LabAutomation 2022 ook een informatiemarkt met ruim 30 toonaangevende bedrijven. Zij brengen hun nieuwste producten mee naar de conferentie en maken de vele mogelijkheden tastbaar die laboratoriumautomatisering biedt.

Article image of: Innovatieve automatiseringsoplossingen tijdens  LabAutomation 2022

LABAUTOMATION 2022

■ Wanneer: 22 maart 2022
■ Waar: Congrescentrum 1931, Den Bosch

Op de website www.fhi.nl/labautomation vindt u het complete programma en kunt u zich inschrijven voor een bezoek aan LabAutomation 2022. Een bezoek is kosteloos als u in of voor een laboratorium werkt.

Aanmelden icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark