Bezoek LabNL

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bezoek LabNL

De gloednieuwe vakbeurs voor de laboratoriumbranche, LabNL, vindt plaats van 28 tot en met 30 september in Jaarbeurs Utrecht. Automatisering van laboratoria staat centraal op het seminarprogramma tijdens de eerste dag van LabNL.

Redactie LABinsights i.s.m. FHI

Nu het bekende Lab-Automation event de afgelopen twee edities niet live heeft kunnen plaatsvinden, biedt 28 september een alternatief om weer in gesprek te gaan met vakgenoten en informatie te verkrijgen over nieuwe automatiseringsoplossingen.

Automatiseringsoplossingen

Sprekers zoomen in op sneller, efficiënter en nauwkeuriger werken in het lab. Zij gaan in op actuele thema’s, zoals de rol van data, high throughput-technologieën en duurzame oplossingen. Het programma biedt ook een kijkje in de keuken bij laboratoria van collega’s, zoals het traject dat zij doorliepen bij de aanschaf van een nieuw instrument. Aan zo’n investering gaat een grondige analyse vooraf. Zaken als efficiëntie en kostenbesparing, die vaak een sleutelrol spelen in het selectieproces komen aan de orde. Een proces dat maanden of zelfs jaren kan duren. Uit dit soort praktijkervaringen van collega’s kunnen lessen getrokken worden die als leerpunten weer inzetbaar zijn voor eigen investeringen op dit vlak.
Dit geldt ook voor de implicaties van automatiseringsoplossingen in laboratoria. Ze kunnen ingrijpende veranderingen binnen organisaties teweegbrengen en gaan daarom niet altijd zonder slag of stoot. Automatiseren vraagt wat van medewerkers, zoals aanpassingen in hun routine en leren omgaan met nieuwe technologieën. Uit de besproken praktijkgevallen blijkt vaak dat communicatie binnen het team en tussen afdelingen cruciaal is om zo’n traject succesvol te doorlopen en de kwaliteit te verbeteren.

Article image of: Bezoek LabNL

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark