In enkele minuten van weefsel naar losse cellen of celkernen

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
8 maart 2023
Article image of: In enkele minuten van weefsel naar losse cellen of celkernen

Voorbereiden van weefsel voor moleculaire experimenten is vaak een tijdrovende klus die veel voorzichtigheid vergt. Als het weefsel te agressief of met teveel hitte wordt gedissocieerd, is de kans groot dat de cellen waaruit het weefsel bestaat beschadigen. Daarnaast duurt incubatie lang en is er veel hands-on werk.

Gelukkig zijn er nu ook geautomatiseerde oplossingen op de markt. GC biotech introduceerde onlangs de Singulator 200 van S2 Genomics in Nederland. Dit automatische weefseldissociatiesysteem omzeilt de grote nadelen van het manuele proces door middel van dissociatie op lage temperatuur, weinig hands-on werk en korte verwerkingstijd. En dit alles met een hoge opbrengst.

Ten opzichte van zijn voorloper, de Singulator 100, heeft de Singulator 200 ook een groot voordeel: het instrument kan namelijk twee monsters tegelijkertijd verwerken via twee kanalen die apart kunnen worden bediend via het grote touchscreen. S2 Genomics systemen bevatten protocollen voor verschillende weefselsoorten die gemakkelijk zelf kunnen worden aangepast. Naast de reagentialijn die bij de Singulators hoort, kan ook gekozen worden voor eigen reagentia.

Incubatie van het weefsel is mogelijk op 37 °C, kamertemperatuur of 6 °C. Koude dissociatie van weefsel heeft als groot voordeel dat het de expressie van stress gerelateerde genen minimaliseert en helpt bij het behouden van RNA in de celkern. Binnen 20 tot 60 minuten verwerkt het instrument weefsel tot losse cellen en in 7 tot 12 minuten is het zelfs al mogelijk om van weefsel naar celkernen te gaan.

Na de verwerking van het weefsel kunnen de cellen of celkernen ideaal worden gebruikt voor genomics, cell biologie en andere ‘-omics’ toepassingen, bijvoorbeeld scRNA-Seq, snRNA-Seq, ATAC-Seq, CITE-Seq, FACS en immuno-oncologie. Ook is de Singulator 200 een perfecte start voor een single-cell sequencing workflow.

Heeft dit uw interesse in de Singulator 200 gewekt, dan kunt u meer informatie lezen en contact met ons opnemen via de knop rechts.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:In enkele minuten van weefsel naar losse cellen of celkernen

GC biotech B.V.

Over the years GC biotech has built a strong team with academic backgrounds in molecular biology and years of experience in Life Sciences. Lees meer