IKA viscositeitsmetingen voor eenvoudige en veelzijdige toepassingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
139 bekeken Laatste wijziging: 16 mei 2023
IKA viscometer
IKA viscometer | Foto: Dijkstra Vereenigde

De IKA rotatieviscositeitsmeters van de ROTAVISC-serie bepalen de viscositeit van vloeistoffen in alle toepassingsgebieden, van laboratorium tot kwaliteitscontrole. In combinatie met geschikte accessoires kunnen de vier apparaten relatieve en absolute meetresultaten leveren in verschillende viscositeitsbereiken. Ongeacht eenvoudige of veeleisende viscositeitsmeting – dankzij de nieuwste technologie levert ROTAVISC zeer nauwkeurige meetresultaten met een goede reproduceerbaarheid van +/-0,2%.

Omdat een viscositeitswaarde alleen zinvol is in combinatie met een temperatuurspecificatie, worden alle IKA viscometers geleverd met een PT 100 temperatuursensor. Monsters kunnen worden gemeten van -100 °C tot 250 °C, met behulp van geschikte accessoires zoals de ELVAS-1 spindelset en HRC 2 regelthermostaat.

De meertalige en intuïtieve menunavigatie zorgt voor eenvoudige bediening. Afhankelijk van de behoefte zijn drie meetmodi beschikbaar. Bovendien kunnen klantspecifieke spindels tot 10 verschillende programma’s worden opgeslagen. De gebruiker definieert het starten en stoppen van een meting individueel: met een timer, zodra een bepaald koppel is bereikt, of zodra de viscositeit is gemeten. Labworldsoft® 6 Visc maakt netwerken en besturing van de viscometer met thermostaat en extra sensoren mogelijk, evenals een willekeurig aantal programma- en gegevensopslagplaatsen. Bovendien ondersteunt de software de vereisten van FDA CFR 21 Part 11.

Bekijk deze producten via de link hieronder in onze webshop.

Naar de webshopicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:IKA viscositeitsmetingen voor eenvoudige en veelzijdige toepassingen

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer