Iconische magneetroerders vernieuwd

Laatste wijziging: 6 november 2023
VELP AREX-5
VELP AREX-5 | Foto: Salm en Kipp

VELP introduceert de compacte ARE/AREX 5-serie magneetroerders met verbeterde verwarmings- en roerprestaties, intuïtieve bediening, en energie-efficiëntie.

Magneetroerders met verwarming

Met de nieuwe ARE/AREX 5 heeft VELP haar bekende lijn van magneetroerders met verwarming nog betere verwarmings- en roerprestaties gegeven, plus een optimale gebruikerservaring. De nieuwe ARE/AREX 5-serie is compacter vormgegeven, zodat er meer ruimte overblijft op de labtafel of in de zuurkast.

Door de geringere hoogte van de ARE/AREX-5 serie wordt ook het dagelijks gebruik vergemakkelijkt, en is beter in te passen in een opstelling met bijvoorbeeld een refluxkoeler.

Op basis van terugkoppeling van gebruikers van de vorige ARE/AREX-serie is het bedieningspaneel onder een optimale hoek geplaatst om voor iedereen een uitstekende zichtbaarheid en meer gebruiksgemak te garanderen.

Krachtige, borstelloze motor

Uiteraard beschikken de magneetroerders over uit de VELP AREX 5-serie over een krachtige borstelloze motor, die zorgt voor een subtiele opstart en een nauwkeurig in te stellen roersnelheid tot 1500 tpm.

Bovendien zijn alle roerders met verwarmingsplaat uitgerust met de door VELP ontwikkelde SpeedServo-koppelcompensatietechnologie die een constante snelheid garandeert, zelfs wanneer de viscositeit van het medium verandert.

Optimale warmteoverdracht

Ook de plaat van de ARE/AREX 5-serie is volledig opnieuw ontworpen om een grote temperatuurhomogeniteit en optimale warmteoverdracht over het gehele oppervlak te garanderen, evenals om het energieverbruik te verminderen (-18% vergeleken met de vorige modellen), en een betere bescherming tegen chemicaliën en krassen.

Met een grote draaiknop is de temperatuur eenvoudig aan te passen van kamertemperatuur tot 310 °C. Wanneer thermoregulatie van de vloeistof vereist is, is het bovendien mogelijk om de AREX 5 met de VTF of de AREX 5 Digital met de VTF, Pt100 en de nieuwe Pt1000 te verbinden.

Geschreven door

Logo van:Iconische magneetroerders vernieuwd

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer