Hoe kan ik veilig hulp verlenen?

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hoe kan ik veilig hulp verlenen?

Sinds 23 maart zijn de richtlijnen voor burgerhulpverlening aangepast om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het coronavirus kan worden overgebracht via de luchtwegen. Dit betekent dat we voorzichtig moeten omgaan met reanimaties. Daarom heeft HartslagNu samen met de wetenschappelijke raad van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR), het RIVM, de Nederlandse Vereniging van Medische Managers Ambulancezorg en Ambulancezorg Nederland een advies uitgebracht waarin enkele voorzorgsmaatregelen worden benoemd bij reanimaties.

Naast dat er geen mond op mond beademing meer wordt gegeven zijn er bijvoorbeeld ook afspraken om geen BHV-ers van boven de 50 in te zetten en waar mogelijk de afstand van 1,5 meter te respecteren. Op de site van de rijksoverheid met veelgestelde vragen en antwoorden voor werknemers wordt dit verder uitgelegd.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hoe kan ik veilig hulp verlenen?

I. van 't Leven Iris Advies

Specialist in arbeidsomstandigheden in laboratoria Bewust omgaan met gevaarlijke stoffen en biologische agentia Minder fysieke belasting op de werkplek On the road to zero: minder kankerverwekkende stoffen op de werkplek... Lees meer