Hoe data een storing op uw ULT vriezer voorkomt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hoe data een storing op uw ULT vriezer voorkomt

Het is verstandig, en in sommige situaties verplicht, om jaarlijks uw laboratoriumkoelkast en -vriezer grondig te laten controleren. Naast een visuele inspectie en controle met meetapparatuur krijgt het analyseren van data hierin een steeds belangrijkere rol. Zo is het al meer dan tien jaar mogelijk om op de premium TSX -80°C vriezers van Thermo Scientific data uit te lezen. Dit kan zelfs tot een maximale historie van vijftien jaar. Alle cruciale elementen binnen het koelsysteem worden door sensoren gemonitord en de data verzameld. Het bekijken van deze data door een specialist zorgt er voor dat het probleem snel zichtbaar is of dat het probleem al zichtbaar wordt voordat een storing zich aandient.

Maximale uptime
Gegevens die hierdoor onder andere inzichtelijk worden voor de servicemonteur zijn bijvoorbeeld de temperatuur van verschillende koeltechnische segmenten. Naast informatie over toerental en voltage kan bij het uitlezen van de data tijdig een diagnose worden gesteld. Zodra een segment niet optimaal presteert geven enkele paramaters vaak vroegtijdig een afwijkend beeld. Soms dient een onderdeel dan op korte termijn vervangen te worden. Zo kan worden voorkomen dat er een defect ontstaat waarbij het apparaat in alarm slaat. Hierdoor wordt de uptime van de apparatuur geoptimaliseerd.

Gedrag ook inzichtelijk
Naast data over het koelsysteem worden ook de zogenaamde ‘events’ van de vriezer opgeslagen. Hierin is bijvoorbeeld af te lezen wanneer en hoeveel minuten de deur open heeft gestaan. Wijzigingen in temperatuur instellingen blijven zo ook bewaard. Daarnaast zijn alarmen en meldingen die zijn afgegaan hierin ook inzichtelijk. Bij het gebruik van een persoonlijke code of toegangskaart is deze data te herleiden naar een persoon of afdeling. Soms kan de technische dienst een patroon ontdekken in dit soort events en is daarmee een aanpassing in gedrag van de gebruiker voldoende om het probleem op te lossen.

Vertrouwen op de prestaties
U kunt bij Poly Temp Scientific terecht voor merkonafhankelijke service en onderhoud van uw laboratorium apparatuur. Het serviceteam bestaat uit gecertificeerde en ervaren specialisten. Na een onderhoudsbeurt ontvangt u tijdig een rapportage. Hierin wordt de algemene staat van het apparaat opgenomen en advies over eventuele reparaties gegeven die uit de diagnose naar voren zijn gekomen. Hierdoor kunt u weer vertrouwen op de gewenste prestaties van de apparatuur.

Bekijk leveranciericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hoe data een storing op uw ULT vriezer voorkomt

Poly Temp Scientific B.V.

Leverancier van algemene laboratorium apparatuur met aanvullende servicediensten als onderhoud, reparatie en validatie. Lees meer