Gezondheidszorg omarmt AI

icon.highlightedarticle.dark ict
86 bekeken 16 oktober 2023
AI Watch
AI Watch | Foto: Medica

Het Medica Health IT Forum (Düsseldorf, 13-16 november) onderzoekt digitale trends en toepassingen in de gezondheidszorg na Covid-19. Belangrijke topics: AI, telegeneeskunde, wearables, elektronische patiëntendossiers en sociale media voor betrouwbare gezondheidsinformatie.

tk1

Het Medica Health IT Forum (Düsseldorf, 13-16 november) onderzoekt digitale trends en hun toepassingen in de gezondheidszorg. Digitalisering heeft de gezondheidszorg doordrongen, met name na de Covid-19-pandemie. Belangrijke ontwikkelingen zijn kunstmatige intelligentie (AI), telegeneeskunde, wearables, elektronische patiëntendossiers en big data.

AI-chatbot Chat GPT

Een opvallende technologie is ‘Chat GPT’, een AI-chatbot die complexe medische informatie begrijpelijk kan formuleren. Dit kan artsen helpen om informatie in begrijpelijke taal aan de patiënt over te brengen en een medisch verslag te structureren.

“Veiligheid van AI blijft een belangrijk punt van zorg”

Wearables

Slim textiel, gedragen als wearables, verzamelt gegevens voor de diagnose en monitoring van neurologische aandoeningen met behulp van AI. Dit versnelt het diagnosticatieproces en ondersteunt genetisch onderzoek en medicijnefficiëntie.

Veiligheid van AI blijft een belangrijk punt van zorg. Er wordt benadrukt dat medische AI grondig moet worden getest en niet mag verrassen met onverwachte resultaten.

“YouTube Health introduceert contextuele informatie en betrouwbare bronnen”
tk2

De rol van sociale media in gezondheidsvoorlichting wordt besproken, met nadruk op het belang van betrouwbare informatieverspreiding. YouTube Health introduceert contextuele informatie en betrouwbare bronnen om gezondheidsinformatie te verbeteren.

AI toegankelijk en democratisch

Het forum benadrukt ook de noodzaak om medische AI toegankelijk en democratisch te houden, om te voorkomen dat één bedrijf de controle over wereldwijde medische gegevens krijgt.

Al met al staat de gezondheidszorg aan de vooravond van ingrijpende veranderingen door digitale transformatie, waarbij AI en gegevens een cruciale rol spelen.

YouTube Health icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark