Geautomatiseerde meting van Benzeen emissie in lucht

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
59 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geautomatiseerde meting van Benzeen emissie in lucht

Om te voldoen aan de strikte emissie-eisen voor blootstelling aan benzeen en andere vluchtige koolwaterstoffen bij een raffinaderij is het essentieel om de luchtkwaliteit te bepalen en de emissies op ppm-niveau te detecteren. De door Da Vinci Laboratory Solutions ontwikkelde benzeen-in-lucht analyzer is een geautomatiseerde gaschromatografische oplossing om de benzeenemissies én de C1-C6-koolwaterstoffen te bepalen. De geïntegreerde monstervoorbereiding maakt bemonstering van maximaal acht gasvormige monsters mogelijk.

Benzeen analyse bij Zeeland Refinery
Met deze GC-applicatie voor benzeenanalyses in luchtmonsters kan het lab van Zeeland Refinery vaststellen of er wordt voldaan aan de maximale benzeenemissie voor naleving van de milieuwetgeving. In een eerdere editie van LabInsight licht Zeeland Refinery toe hoe ze met deze Da Vinci applicatie de minimale gehaltes aan Benzeen probleemloos tot onder de emissie-eisen bepalen en hoe zij via het tweede kanaal automatisch de overige koolwaterstoffen meten.

De Benzeen-applicatie is gebaseerd op een Agilent Technologies gaschromatograaf geconfigureerd met een bemonsteringseenheid die een pomp, een massa flow controller en een multi-positioneringsklep gebruikt om monsters te verzamelen van b.v. een Tedlar bag of door een ​​monster rechtstreeks uit de buitenlucht te nemen.
Er kunnen automatisch maximaal acht monsters of standaarden worden geselecteerd en bemonsterd. De gasbemonsteringseenheid automatiseert het proces van bemonsteren, absorberen en desorberen. Nadat benzeen is geëlueerd uit de voorkolom naar de polaire kolom, wordt de rest van de matrix teruggespoeld naar vent.
Op basis van deze configuratie bepaalt de GC-applicatie de benzeenemissies en C1-C6-koolwaterstoffen in luchtmonsters in één opeenvolgende run.

Meten van Benzeen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Geautomatiseerde meting van Benzeen emissie in lucht

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer