Feestelijke opening Biobank vriezerruimte St. Antonius

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Feestelijke opening Biobank vriezerruimte St. Antonius

Nieuwe locatie
De Biobank van het St. Antonius Ziekenhuis ILD Expertisecentrum is na 15 jaar verzamelen uit haar jasje gegroeid. Om ruimte te creëren is het voormalige revalidatie zwembad omgebouwd naar vriezerpark. In de nieuwe ruimte staan inmiddels 12 door ons geleverde Revco -80°C-vriezers en een mechanische cryogeen -150°C-vriezer van Thermo Scientific.

Goede samenwerking
Op uitnodiging waren wij ook vertegenwoordigd. Tijdens de opening werd een speciaal bedankje aan Poly Temp gericht voor de flexibiliteit wat betreft de levering van de ultra low vriezers. Onze vertegenwoordiger Jos Schoenmakers en servicemonteur Addy Wakkee overhandigde een tegoedbon voor de eerste onderhoudsbeurt aan de geleverde ultra low vriezers. De afdeling stelde dit zeer op prijs.

Onschatbare waarde
In de Biobank ILD vriezers worden biologische materialen opgeslagen zoals bloed, serum, plasma, longspoeling vloeistof DNA en witte bloedcellen. Er is van al meer dan 7000 patiënten materialen verzameld en het aantal groeit met ongeveer 800 per jaar. Dit maakt deze verzameling waarschijnlijk de grootste ter wereld. De waarde van de Biobank is een spaarpot van onschatbare waarde voor wetenschappelijk onderzoek naar ILD. Onderzoek naar ILD is van levensbelang voor verbetering van behandeling van zeldzame ziekten.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Feestelijke opening Biobank vriezerruimte St. Antonius

Poly Temp Scientific B.V.

Leverancier van algemene laboratorium apparatuur met aanvullende servicediensten als onderhoud, reparatie en validatie. Lees meer