Efficiency verbeteren door instrument connectie met uw LIMS

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Efficiency verbeteren door instrument connectie met uw LIMS

De focus op quick-wins bij de automatisering van uw laboratorium proces draagt bij aan een verbeterde efficiëntie en productiviteit van het laboratorium, betere gegevenskwaliteit en verhoogt uiteindelijk de gebruikerstevredenheid van uw LIMS-oplossing. Bij quick-wins denken we vooral aan processen die arbeidsintensief, regelmatig terugkeren of foutgevoelig zijn, zoals de verwerking van data van instrumenten.

Arbeidsintensief

Nog steeds gaat in laboratoria veel tijd verloren door het uitvoeren van dubbele werkzaamheden zoals het op papier noteren van resultaten en deze vervolgens handmatig weer in te kloppen in een Excel bestand. Tijd die een lab beter kan gebruiken met activiteiten waarmee het zich wel mee onderscheiden kan. De koppeling van instrumenten met uw LIMS is dan ook een voor de hand liggende keuze voor een implementatie.

Het integreren van een instrument blijkt echter in de praktijk nogal eens een complexe aangelegenheid. Afhankelijk van het instrument wordt de koppeling van instrumenten op verschillende manieren gerealiseerd. Van gestructureerde data-overdracht tot de verwerking van raw data of bestandsoverdracht via een WebService/of API gebaseerde interfacing. De koppeling van een instrument blijkt vaak een tijdrovende taak die nogal wat specifieke IT-expertise vereist.

Lisa.lims Connect 2.0

Vanaf 21 juni is t&p ook weer aanwezig op de Analytica 2022, de meest toonaangevende Europese vakbeurs voor laboratoria in München (https://www.t-p.com/analytica-2022/). Hier introduceert t&p voor het eerst lisa.lims Connect 2.0. De next-generation instrument connectie module van t&p.

lisa.lims Connect 2.0 vereenvoudigt de integratie met uw instrumenten met onder meer workflow ondersteuning, visualisatie van apparaat gegevens en is web-gebaseerd.

Wilt u weten welke voordelen lisa.lims Connect 2.0 uw laboratorium te bieden heeft? Graag zien wij u terug op de Analytica op onze stand 218 in hal B2 en vertellen u er alles over.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark