Een olievrij, diep vacuüm met de VACUU-PURE

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
75 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Een olievrij, diep vacuüm met de VACUU-PURE

VACUUBRAND heeft een doorbraak in de machinebouw, de VACUU-PURE. Deze pomp maakt het mogelijk om uw in toepassingen in de diep vacuüm range (10-3 mbar) te voorzien zonder daarbij gebruik te maken van pompolie die men gewend is te gebruiken bij de klassieke draaischuifpomp. Niet alleen hoeft er geen olie meer gekocht en ververst te worden, de pomp is zo opgebouwd dat er überhaupt geen periodiek onderhoud gepleegd hoeft te worden!

De VACUU-PURE is een zogeheten “schroefpomp” wat wil zeggen dat het vacuüm wordt verzorgt door twee “schroeven” die tegen elkaar indraaien en zo een laminaire flow veroorzaken. Deze techniek lijkt simpel, echter is de precisie nodig om de pomp te vervaardigen dusdanig dat de onderdelen gemaakt worden in een trilvrije ruimte met aparte fundering. Hierin onderscheidt VACUUBRAND zich als de enige fabriek waar schroefpompen op laboratoriumschaal gemaakt kunnen worden. De pomp is ook beschikbaar in chemisch bestendige versie dus blijft er haast geen applicatie over die de VACUUPURE niet aan kan.

Geïnteresseerd in een offerte of demonstratie? Klik op de link hiernaast, bezoek onze webshop om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ga naar onze webshop icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Een olievrij, diep vacuüm met de VACUU-PURE

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer