Kent u dat nou ook? Vrijdagmiddag, je wil nog snel even een rapport afmaken en hebt daarvoor een analyse nodig. Helaas, het apparaat meent op dat moment kapot te moeten gaan! Wat te doen?

Ineke Joosten adviseert de redactie van LABinsights

Gelukkig heb je een goede relatie met de servicemonteur (m/v), dus die bel je meteen op. De storing kan niet meteen worden verholpen, maar er wordt goed meegedacht en maandagmorgen staat hij op de stoep en het probleem wordt opgelost zodat het tijdsverlies minimaal is! Dit is (op het niet kapot gaan van de apparatuur na) de ideale wereld en ik prijs me dan ook gelukkig dat ik deze situatie herken. Helaas is dit niet altijd het geval. Het kan ook een kwestie zijn van een lange adem, frustratie aan beide kanten en (heel) veel geld en tijdsverlies. Hoe kunnen we dit verbeteren?

Prettig is ook als mensen die de apparatuur door en door kennen, meedenken en meezoeken naar nieuwe applicaties
Ineke Joosten

Een goede service is niet (alleen) in een contract te vatten. Dit behelst ook een klantgerichte mentaliteit, een veilige en stabiele werkomgeving zonder continue beoordelingsenquêtes en het investeren in een prettige werkrelatie tussen klant en bedrijf. Een essentieel aspect van een contract maar lastig te omschrijven bij een aanbestedingsprocedure als er nieuwe apparatuur wordt ingekocht! En toch zo belangrijk, zoals ik – en velen met mij – vaak ondervinden! Hoe prettig is het ook als mensen die de apparatuur door en door kennen, meedenken en meezoeken naar nieuwe applicaties en (duurzame) manieren om materiaal te onderzoeken! Hierbij een welgemeend ‘dank je wel’ aan al die fijne, kundige, klantgerichte servicemonteurs die voor ons klaarstaan en bereid zijn een stapje meer te doen.

onderhoudreparatieservicemonteur