Ecosafe opslagkasten voor lithium batterijen

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
87 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ecosafe opslagkasten voor lithium batterijen

Om de veiligheid van mensen en goederen te waarborgen, heeft Ecosafe een oplossing ontwikkeld voor de veilige opslag van Lithium-ion batterijen.

Lithium-ion batterijen hebben namelijk de eigenschap vele risico’s met zich mee te brengen, waarvan de meest bekende en meest voorkomende de thermische opwarming is, die het gevolg kan zijn van een temperatuurstijging in de omgeving, een schok of een probleem van de batterij zelf. Het gevolg is dat de batterij op gevaarlijke wijze kan opwarmen of zelfs ontbranden en brand kan veroorzaken.

Op basis van ervaring en know-how inzake 90 minuten brandvrije kasten, volgens de Europese norm EN14470-1, zijn er verschillende modellen van verschillende afmetingen aan die aan de meest uiteenlopende opslagbehoeften kunnen voldoen.

Via stopcontacten in de kast kunnen de batterijen veilig worden opgeladen. Rookmelders detecteren bij gevaar en via alarmen kunnen meldingen worden gemaakt. En deze kasten zijn 90 minuten brandveilig mocht er echt iets mis gaan.

Ga via de link hiernaast naar onze webshop voor meer details

Naar de webshopicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Ecosafe opslagkasten voor lithium batterijen

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer