Het is niet de vraag of duurzaamheid op de agenda moet, maar welke maatregelen de hoogste prioriteit hebben. En dat is nu net de crux: waar te beginnen? En is dat met stapjes of forse slagen? In de aanloop naar en tijdens de World of Technology & Science organiseert FHI daarom de Duurzaam Lab Challenge.

Tekstbewerking: Redactie LABinsights

Met deze challenge roept FHI laboratoria én leveranciers op om hun duurzame oplossingen, ideeën en bijbehorende handvatten te delen. Met de verzamelde verhalen leren anderen hoe zij óók stappen kunnen ondernemen. Een compleet nieuw laboratorium bouwen met de nieuwste duurzame oplossingen is vaak geen mogelijkheid. Gelukkig zijn ook kleine maatregelen heel doeltreffend. Bijvoorbeeld de vriezer een paar graden aanpassen of ledverlichting ophangen. Vaststaat dat er nog heel wat meer van dit soort relatief simpele besparingsoplossingen zijn. En daar is FHi met de Duurzaam Lab Challenge naar op zoek. Vandaar deze oproep vanuit FHI: “U heeft inzichten die andere laboratoria of leveranciers wellicht nog niet hebben. Daar willen wij graag achter komen. Stuur uw inzending in en vertel ons wat uw duurzame initiatief is.”

De Duurzaam Lab Challenge Award

De inzendingen worden ingedeeld in twee categorieën: ‘quick wins’ en ‘big impact’. Bij iedere categorie roept FHI een winnaar uit. Winnaars ontvangen de Duurzaam Lab Challenge Award, de prijs voor het duurzaamste laboratorium en de duurzaamste leverancier. Dit moet een bekroning vormen op hun duurzame werk.

Duurzaamheidskennis delen

De verhalen van deelnemers aan deze challenge wil FHI wereldwijd delen. “Wij bundelen alle handvatten in een whitepaper. Hierin vindt u straks concrete tips, échte haalbare duurzame oplossingen en uw eigen inzending terug. Tijdens de World of Technology & Science organiseren we op woensdag 29 september een workshopochtend waarbij we samen met zowel laboratoria als leveranciers aan de slag gaan met dit thema. Tijdens deze ochtend worden ook de awards uitgereikt.”

________________________________________________

Met welk duurzaam initiatief moeten anderen kennismaken? Stuur uw verhaal in via de website www.wots.nl/projecten

www.wots.nl/projecten

De WoTS vindt plaats van 27 tot en met 30 september 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Houd de website www.wots.nl in de gaten voor alle projecten en seminars.

www.wots.nl
WoTS