Disposal Line voor al uw gevaarlijk afval

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023

U heeft gewerkt met gevaarlijke stoffen en de werkdag zit er bijna op. U giet het gecreëerde afval in een jerrycan/reservoir en éénmaal in de week wordt deze opgehaald en weggebracht naar een groter depot.

”Zo doen we het al jaren en het gaat altijd goed!”

Diezelfde nacht breekt er brand uit en de brandweer komt ter plaatse. Hij ziet de brandveiligheidskasten van Dupa staan en weet dus dat hij daar geen omkijken naar heeft, de schone chemicaliën zijn netjes opgeslagen. In de hoek van het laboratorium ziet hij die bewuste jerrycan staan waarvan hij niet zeker weet wat daarin zit. Hij denkt terug aan zijn eigen training en herinnert zich regel 1 van de brandweer: ’eigen veiligheid eerst.’
Hij kiest ervoor om, uit voorzorg, het laboratorium te verlaten met alle gevolgen van dien.

Volgens de PGS 15 (*pagina 16) moet het gevaarlijk afval ook brandveilig worden opgeslagen. Dit betekent dat de jerrycans met gevaarlijk afval thuishoren in een brandveiligheidskast, totdat deze worden verwijderd van het laboratorium.

Dupa Disposal Line
Dupa heeft hiervoor een aparte lijn brandveiligheidskasten, de Disposal Line, speciaal voor het opslaan van uw gevaarlijk afval. Op de kast is er een aansluiting voor een trechter waardoor het gevaarlijk afval, via teflon slangen, in de jerrycans worden gegoten. Door een volume monitoring (MPS 3) geeft het display op de kast een signaal wanneer de jerrycans vol dreigen te raken. Wanneer dit gebeurt zal de teflonslang zichzelf afsluiten. Hierdoor zal er geen vloeistof meer in de jerrycan komen. Dit is voor u het teken dat de jerrycan vervangen moet worden. Wanneer dit is gebeurd, opent de teflonslang automatisch en kan de nieuwe jerrycan weer gevuld worden. Zo bent u ervan verzekerd dat de jerrycan niet overloopt, hiermee creëren we optimale veiligheid

Deze inventieve manier van denken is het resultaat van jarenlang bezig zijn met het veilig opslaan van afval. Hierin is Dupa uniek en een voorloper.

De Disposal Line is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen en heeft meerdere opties om uw afvalstroom brandveilig op te slaan zonder dat dit het werkcomfort in de weg zit. Zie onze website voor meer informatie over de Disposal Line.

*PGS 15icon.arrow--dark

Geschreven door

DUPA Veiligheidstechniek (DPVT B.V.)

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer