Compacte maar ruime tafelcentrifuge met koeling

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Compacte maar ruime tafelcentrifuge met koeling

De populaire Sigma 4-5 tafelcentrifuge is nu ook beschikbaar met koeling, de Sigma 4-5KL. Deze is ook ontworpen voor toepassingen waarbij hoge doorvoer en makkelijke bediening gewenst zijn, zoals in klinische diagnostiek en life sciences.

Specifiek voor de Sigma 4-5KL is een selectie rotoren voor hogere snelheid beschikbaar, waarbij het maximale toerentalbereik op 13.500 rpm / 20.376 x g ligt, afhankelijk van het rotor type. De maximale capaciteit bedraagt 4 x 750 ml, maar met de diverse rotoren en inzetten zijn er vele andere mogelijkheden. Wat vooral opvalt aan de Sigma 4-5KL is het extreem compacte ontwerp, dat ruimte op de labtafel vrijmaakt voor andere werkzaamheden. Het krachtige koelsysteem, zijn soepele en stille werking en een hoge onbalanstolerantie dragen bij aan een goede prijs-kwaliteitverhouding. De zogenaamde ECO-modus bespaart energie en verlaagt de energiekosten door automatisch over te schakelen naar de stand-by modus wanneer de centrifuge na een in te stellen periode niet wordt gebruikt. Dit vermindert ook het geluidsniveau in het laboratorium, wat een prettige werkomgeving bevordert. Er kunnen tot 50 verschillende routineprotocollen in het programmageheugen worden opgeslagen. De Sigma 4-5KL is dus een uitstekende partner voor dagelijkse routines in laboratoria voor klinische diagnostiek en life science. De Sigma 4‑5KL is ook verkrijgbaar als ongekoelde centrifuge en als IVD-model.

Geschreven door

Logo van:Compacte maar ruime tafelcentrifuge met koeling

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer