Compacte en sterke snijmolen Pulverisette 29 van Fritsch

icon.highlightedarticle.dark Algemene labapparatuur
Laatste wijziging: 11 juni 2024
Fritsch snijmolen open
Fritsch snijmolen open | Foto: Dijkstra Vereenigde
Article image of: Compacte en sterke snijmolen Pulverisette 29 van Fritsch
Pulverisette 29 gesloten | Foto: Dijkstra Vereenigde

Met ruim 25 apparaten om alle mogelijke samples te malen/verkleinen, te zeven, te verdelen en te meten kan Fritsch niet ontbreken in uw laboratorium. De nieuwste snijmolen in het assortiment is de Pulverisette 29, deze is met slechts 18 kg en een afmeting van 27x35x34 cm (BxDxH) enorm compact.

De krachtige, 400 W motor past in een normaal stopcontact (enkelfase 230V) en levert een rotatiesnelheid van 500-6.000 rpm. De snijmolen is voorzien van een verwisselbare zeef die leverbaar is van 0,25-6 mm. Materiaal tot 25 mm grootte kan continu gemalen worden, totdat de opvangbeker van 100 ml vol is. De P-29 is geschikt om snel en krachtig een kleine hoeveelheid materiaal te vermalen zoals:

  • granen en zaden
  • plantmateriaal
  • kunststoffen
  • farmaceutische preparaten

Met name geschikt bij de analyse van vocht, ruwe vezels en as, evenals voor IR en NIR. Dankzij het variabele toerental verkleint de Fritsch P-29 optimaal en vrijwel zonder vochtverlies. Het voldoet dus aan de essentiële eis voor analytisch correcte analyses op het gebied van monstername van diervoeders en grondstoffen.

Met de Pulverisette 29 lanceert Fritsch een unieke mini-snijmolen. Met gemak worden mediumharde, zachte, taaie, vezelige en temperatuurgevoelige materialen zoals granen, zaden of zelfs kunststoffen vermalen. Dankzij de variabele instelling van de rotatiesnelheid is het maalproces nauwkeurig af te stemmen op elk monster.

Eenvoudig schoonmaken

Een ander voordeel van de Fritsch snijmolens is de speciale geometrie van de maalkamer. Het materiaal wordt steeds fijner vermalen tot de gewenste eindfijnheid is bereikt. Het zeef inzetstuk zorgt voor de optimale afstand tot de rotor en omdat er bijna geen dode ruimtes zijn, kan het te vermalen materiaal nergens vast komen te zitten. Na het malen zijn de rotor en vaste messen eenvoudig te verwijderen en schoon te maken.

Bekijk ook de video’s op onze website voor een kort inzicht in de functionaliteit en bijzondere kenmerken van de Pulverisette 29.

Test de Fritsch Mini Snijmolen: Stuur ons uw moeilijkste monster – wij voeren voor u een individuele monstervermaling uit. Vergelijk zelf!

Meer details van de Fritsch molen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Compacte en sterke snijmolen Pulverisette 29 van Fritsch

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer