Chronect Bionic monster verwerkingsrobot

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023

CHRONECT® Bionic is een unieke multidimensionale robot speciaal ontwikkeld voor laboratoria en is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen Axel Semrau en Mettler Toledo.In de Benelux is deze robot verkrijgbaar via Instrument Solutions.

Ondanks dat XYZ-robotsystemen al veel bieden op het vlak van laboratoriumautomatisering, is het technische en ruimtelijke werkgebied nog beperkt. Een aantal werkzaamheden zijn hierdoor nog niet te automatiseren.

Hier vult de recent ontwikkelde Chronect Bionic het gat; multidimensionale robots zijn de ultieme aanvulling op XYZ-robotsystemen en voeren de handelingen uit die de XYZ-systemen niet kan verwerken. Zes onafhankelijk bewegende gewrichten, gecombineerd met onze Chronect software oplossingen maken Chronect bionic geschikt voor een breed scala aan Workflows.

Voorbeeld van toepassing:
De Chronect Bionic is de voorheen missende schakel tussen de doseer en weegtechnologie Quantos van Mettler-Toledo en de XYZ-robot.
Voor de eerste keer wordt nauwkeurig doseren en de weegtechnologie van Quantos geïntegreerd in een volledig geautomatiseerde monstervoorbewerking dankzij Chronect® en CHRONOS.

Kenmerken Chronect ® Bionic:

– Flexibel en eenvoudig te programmeren
– Optimale aanvulling op XYZ-robotsystemen
– Werkt nauwkeurig en reproduceerbaar
– Voorkomt fouten door handmatige monstervoorbewerking
– Automatisering van tijdrovende monster voorbewerkingsstappen
– Toekomstgerichte automatisering voor gerobotiseerd laboratorium

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Chronect Bionic monster verwerkingsrobot

Instrument Solutions Benelux B.V.

Instrument Solutions is in 2000 opgericht en binnen de Benelux actief op de markt op het gebied van verkoop en service van analyseapparatuur en verbruiksmateriaal hiervoor.  Zij biedt met name oplossingen op het gebied... Lees meer