BioStudio-T: Unieke Live-Cell Screening platform voor het langdurig meten van gevoelige cellen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BioStudio-T: Unieke Live-Cell Screening platform voor het langdurig meten van gevoelige cellen
Article image of: BioStudio-T: Unieke Live-Cell Screening platform voor het langdurig meten van gevoelige cellen
Article image of: BioStudio-T: Unieke Live-Cell Screening platform voor het langdurig meten van gevoelige cellen

De BioStudio-T biedt een uniek imaging platform met een stationair sampleoppervlak en bewegende objectieflens. Deze configuratie maakt observatie mogelijk van gevoelige monsters, zoals stamcellen, met minimale verstoring. Het scanlenssysteem met fixed stage biedt ook een superieure oplossing voor langdurige time-lapse-imaging en grote beeldacquisitie (tiling). Bovendien stelt de unieke samplehouder gebruikers in staat om de sample vessel te verwijderen voor uitwisseling van media tijdens beeldacquisitie, zonder de samplepositie uit het oog te verliezen. Verder is er nog een kleinere variant beschikbaar, namelijk de BioStudio-mini, geschikt voor installatie in kleinere incubatoren en labkasten.

De Biostudio-T is speciaal ontworpen voor onderzoekstoepassingen op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcelbiologie en voor gebruik in celproductiefaciliteiten.

– Compatibel met verschillende sterilisatietechnieken:
De BioStudio-T heeft een uitzonderlijk waterdicht en chemisch bestendig ontwerp. Deze eenvoudig te reinigen microscoop kan worden gesteriliseerd met waterstofperoxidegas en/of UV-sterilisatiemethoden. De compacte footprint maakt installatie van de BioStudio-T in verschillende isolatoren, incubators en bio-veiligheidskasten mogelijk.

– Ongeëvenaarde flexibiliteit bij het vastleggen van grote afbeeldingen:
Compatibel met een verscheidenheid aan objectief lenzen (fase contrast), platen met meerdere putjes en andere kweekvaten.

– Cel vriendelijk:
De microscooptafel is volledig stationair tijdens beeldacquisitie, waardoor ongewenste mechanische verstoringen aan het monster worden geëlimineerd. Interne optica beweegt om beelden in verschillende XY- en Z-posities te verkrijgen. Een celvriendelijke rode LED wordt gebruikt voor sampleverlichting en gaat alleen aan tijdens beeldacquisitie.

– Eenvoudige interface:
Observeer de resultaten met een computer via een kabelverbinding naar het hoofdgedeelte en de bedieningskast.

– Voorgestelde toepassingen in stamcelbiologie:
Observatie van celdifferentiatie, celdeling, kolonievorming, infiltratie van kankercellen, krastesten en meer.

Meer informatie BioStudio-T icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:BioStudio-T: Unieke Live-Cell Screening platform voor het langdurig meten van gevoelige cellen

Nikon Europe BV

The Nikon Microscope Solutions unit is a part of the Nikon Healthcare Business Division of the Nikon Group of companies. The Microscope Solutions unit is focused on serving customers in... Lees meer