Bezoek analytica 2024 voor de nieuwste labtechnologie

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
29 februari 2024
analytica
analytica | Foto: Messe München

Bezoekers van analytica 2024 kunnen kennis nemen van de nieuwste ontwikkelingen binnen de laboratoriumwereld. Van 9 tot 12 april 2024 opent deze toonaangevende vakbeurs haar deuren voor marktleiders, wetenschappers en experts. De beurs biedt een uitgelezen kans om de grenzen van labtechnologie te verkennen.

Biotechnologie neemt een prominente plek in met internationale experts die de nieuwste trends en mogelijkheden presenteren. Op de beurs kan de bezoeker een diepgaande verkenning verwachten van de:

  • Rode (medisch)
  • Groene (argrarisch)
  • Blauwe (maritiem en aquatisch)
  • Witte (industrieel)
  • Grijze (milieu)
  • Bruine (voeding) biotechnologie

Variërend van baanbrekende bioanalytische methoden tot op maat gemaakte gentherapieën. Elk van deze kleuren vertegenwoordigt telkens een breed scala aan onderzoek, ontwikkeling en toepassingen binnen dat specifieke domein van de biotechnologie.

Lab 4.0: digitalisering laboratoriumwereld

Een opvallend aspect van Lab 4.0 – de digitale revolutie in laboratoria – wordt belicht. Met name robots en cobots dragen bij aan veiligheid; gestandaardiseerde interfaces vergemakkelijken integratie en virtual reality biedt simulatieopties voor analyseprocessen.

Deze digitalisering brengt meerdere voordelen met zich mee, van meer doelmatigheid tot uitgebreide, praktische mogelijkheden voor geavanceerd onderzoek.

analytica
analytica | foto:Messe München

Wetenschap ontmoet industrie

Wetenschap en industrie ontmoeten elkaar op de gerenommeerde analytica-conferentie 2024. Hier delen topwetenschappers in laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie de meest recente ontwikkelingen en boeiende toekomstperspectieven met bezoekers.

De conferentie biedt daarmee een uitgekiende gelegenheid om in gesprek te gaan met de wetenschappelijke (top)elite en om inzicht te krijgen in de koers van de laboratoriumwereld in het algemeen.

analytica
analytica | foto:Messe München

Het groene laboratorium wordt werkelijkheid

Duurzaamheid krijgt specifieke aandacht, met focus op het groene laboratorium. De beurs benadrukt de noodzaak van meer focus op duurzaamheid, waarbij thema’s als energie-efficiëntie, op biogebaseerde oplossingen en miniaturisatie voorop staan.

De beurs zal laten zien hoe het laboratoriumlandschap kan transformeren naar een groenere toekomst, met oog voor efficiëntie en milieubewustzijn.

analytica 2024 biedt zo niet alleen een showcase van cutting-edge technologie, maar ook een platform voor discussie, kennisdeling en het verkennen van de veelbelovende horizon van de laboratoriumwereld. Zet de data in je agenda en maak je klaar voor een inspirerende reis door de toekomst van labtechnologie.

Article image of: Bezoek analytica 2024 voor de nieuwste labtechnologie
Article image of: Bezoek analytica 2024 voor de nieuwste labtechnologie

Plan je analytica bezoek

Openingstijden:

Dagelijks van 08:30 – 18:30

(vrijdag tot 16:30)

Met het openbaar vervoer:

De beurs van analytica is rechtstreeks verbonden met metrostation Messestadt West op lijn U2. Vanaf het centraal station bereikt u het beursterrein in ongeveer 20 minuten zonder overstap. Tickets zijn verkrijgbaar bij Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG), Münchner Verkehrsverbund (MVV) en Deutsche Bahn (DB) (tariefzone M).

Let op: de analytica-kaart geeft geen recht op gratis gebruik van het openbaar vervoer van MVG, MVV of DB.

Plan je bezoek: reserveer alvast je toegangsbewijs

Bestel je tickets

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark